Kenya'da kurban sevinci: Yardım kuruluşları ihtiyaç sahiplerinin yanında

Kenya'da Kurban Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen yardım organizasyonları, bölgedeki ihtiyaç sahiplerine umut oldu.
Uluslararası yardım kuruluşları Umut Kervanı Vakfı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli Derneği ve IHO EBRAR'ın ortaklaşa düzenlediği çalışmalar kapsamında, Kenya'da kurban kesimleri yapıldı ve ihtiyaç sahibi ailelere et dağıtımı gerçekleştirildi.
Yetimler Vakfı Kenya Temsilcisi Musab İmir, yardım faaliyetlerine dair açıklamalarda bulundu.
Kurban Bayramı vesilesiyle Kenya'ya geldiklerini belirten İmir, "Hayırseverlerimizin bağışladığı kurbanları kesip buradaki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdık. Rabbim hayırseverlerimizin kurbanlarını kabul etsin" dedi.
Yardım faaliyetlerinin yalnızca et dağıtımıyla sınırlı kalmadığını ifade eden İmir, bölgedeki halka Kur'an-ı Kerim de dağıtıldığını belirtti. İmir, yapılan yardımların doğrudan ihtiyaç sahiplerine ulaştığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
"Hayırseverlerimiz bilsin ki yaptığınız hayırlar burada tam adresine ulaşmakta. Zira burada Hristiyan kuruluşlarının da çalışmaları var. Yardım karşılığında Müslümanların din değiştirmelerini istiyorlar. Elhamdülillah, halk aç kalmaya razı ama İslam'dan vazgeçmeye razı değil. Bu duruşları, çevredeki bazı Hristiyan ailelerin de hidayetine vesile olmuş durumda."
İmir, Kenya'daki Müslümanların yalnız bırakılmaması gerektiğini vurgularken, emeği geçen hayırseverlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı:
"Rabbim yapmış olduğunuz tüm hayırları kabul etsin." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İran'ın siyonist rejime karşı başlattığı "Gerçek Vaat III" operasyonu kapsamında, güneydeki Birüssebi kentine fırlatılan füze doğrudan isabet etti. Araçlar alev aldı, ağır dumanlar yükseldi, yaralı sayısı ise artıyor.
ABD ve Almanya, siyonist rejimin İran'a yönelik saldırılarını sürdürdüğü bir dönemde, orduya doğrudan destek sağlayacak şekilde 14 yeni askeri kargo uçağını işgal altındaki topraklara gönderdi. Gazze'ye yönelik saldırıların başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana siyonist rejime ulaşan toplam askeri uçak sayısı 800'ü aştı.
Avrupa Birliği Dış Politika Şefi Kaja Kallas, siyonist rejimin Gazze'de yürüttüğü savaşın açık bir şekilde soykırım teşkil ettiğini ve nihai hedefinin Gazze'yi tamamen işgal etmek olduğunu ilan etti.
Norveç Dışişleri yetkilileri, siyonist rejimin İran'a yönelik saldırılarının tehlikeli olduğunu ve uluslararası hukuku ihlal ettiğini vurguladı. Tel Aviv'de ise Norveç Büyükelçiliği konutuna el bombası atıldı.