Kongo'da M23 güçleri ile ordu arasındaki çatışmalar devam ediyor

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde çatışmalar devam ederken, M23 isimli grubun bir yerleşimi daha kontrol altına aldığı belirtildi.
Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin (DKC) doğusundaki çatışmalar sürerken, M23 isimli silahlı grup, Kuzey Kivu eyaletindeki maden kasabası Walikale'yi ele geçirdi.
Bölge kaynakları, Ruanda ordusu tarafından desteklenen grubun Çarşamba günü hiçbir çatışma olmadan kasabayı ele geçirdiğini bildirdi.
Walikale'de birkaç gündür ordu güçleri ve orduya bağlı milislerle M23 arasında çatışmalar yaşanıyordu.
Ordu güçlerinin çatışmaların ardından bölgeden çekilmek zorunda kaldığı kaydedildi.
M23, son dönemde Goma, Bukavu ve Nyabiondo gibi birçok yerleşimi ele geçirdi.
M23 ya da 23 Mart Hareketi, 10 yıldan uzun bir süre önce Kongo ordusundan kopan etnik Tutsilerden oluşan silahlı bir grup.
M23, 2022'de yeniden ortaya çıkışından bu yana Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusunda alan kazanmaya devam etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy hakkında, yolsuzlukla yargılandığı davada 7 yıl hapis cezası istendi.
ABD, Katar'a sekiz adet MQ-9B insansız hava aracının 1.96 milyar dolarlık potansiyel satışını onayladı; satış tamamlandığında, General Atomics tarafından üretilen insansız hava araçlarının Orta Doğu'ya ilk satışı gerçekleşmiş olacak.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Massachusetts eyaletindeki Tufts Üniversitesinde doktora eğitimi alan Türkiyeli öğrenci Rümeysa Öztürk'ün öğrenci vizesinin iptal edildiğini ve sınır dışı edileceğini duyurdu.
Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze'ye üç haftayı aşkın bir süredir insani yardım girmediğini belirterek, Gazze'de açlığın ve hastalıkların yayılma riskinin arttığını ifade etti.