Kuzey Kore: Nükleer silahlarımız pazarlık kozu değil

Kuzey Kore, nükleer silahlarının para karşılığında müzakere edilecek bir konu olmadığını açıkladı.
Kuzey Kore, nükleer silahlarının para karşılığında müzakere edilecek bir konu olmadığını, aksine "halkını ve dünya barışını tehdit eden düşmanlara karşı savaş amaçlı" kullanıma yönelik olduğunu açıkladı.
Bu açıklama, ülkenin resmi haber ajansı Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA) tarafından duyuruldu.
Açıklama, dönemin ABD Başkanı Donald Trump'ın Kuzey Kore ile ilişkiler kurmak istediğini belirten açıklamasıyla eş zamanlı geldi. Trump, "Kuzey Kore lideri ile iyi bir ilişki kurmam herkesin yararına olur." ifadelerini kullandı.
Göreve başlamadan önce Trump, "Zeki bir adam" olarak tanımladığı Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile üç kez görüştüğünü ancak nükleer meselede ilerleme kaydedemediklerini söylemişti.
Trump’ın görevi devralmasından hemen önce Kuzey Kore, kısa menzilli balistik füzeler fırlatma denemelerinde bulunmuştu. Göreve başlamasından birkaç gün sonra ise stratejik kruz füzesi denemesi gerçekleştirmiş ve bu füzelerin "hedeflerini tam isabetle vurduğunu" duyurmuştu.
KCNA, bu denemeye ülke liderinin bizzat katıldığını ve bunun "önemli bir silah sisteminin testi" olduğunu bildirdi.
Ekonomik yaptırımların ağır baskısına rağmen, Kuzey Kore kendisini 2022 yılında geri dönüşü olmayan bir nükleer güç olarak ilan etti.
Pyongyang, nükleer silah arayışını ABD ve müttefiklerinin, özellikle Güney Kore'nin tehditlerini caydırmak amacıyla gerekçelendiriyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Başkanı Donald Trump, İran Dışişleri Bakanı'nın açıklamalarına yanıt olarak nükleer tesislere yönelik yeni saldırılar düzenleyebileceklerini açıkladı. İran ise nükleer programından vazgeçmeyeceğini ve müzakerelere açık olduğunu bildirdi.
Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Gazze'deki açlığın yaygınlaştığını, buradaki durumun insan eliyle oluşturulan bir felaket olduğunu açıkladı.
Cezayir'in ulusal petrol ve doğal gaz şirketi Sonatrach, ülkenin çeşitli bölgelerinde yapılacak hidrokarbon arama faaliyetlerini kapsayan toplam 600 milyon dolar değerinde 5 uluslararası anlaşma imzaladı.
ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi (ICE) Direktör Vekili Todd Lyons, sabıka kaydı olmasa bile ülkede yasa dışı bulunan herkesin hedef alınacağını açıkladı.