Lavrov, bugün İran'ı ziyaret edecek

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bölgesel işbirliği platformu kapsamında bugün İran'a gidecek.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Rusya Dışişleri Bakanı, pazartesi günü Tahran'da yapılması planlanan görüşmelere katılacak" dedi.
Türkiye'nin girişimiyle başlayan ve Rusya, Azerbaycan, Ermenistan ile İran dışişleri bakanlarının katılımıyla düzenlenecek 3+3 formatındaki bölgesel işbirliği platformu, bugün Tahran'da gerçekleşecek.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in önerisi ile oluşturulan, Türkiye ile birlikte Rusya, İran, Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan'ı içeren platformun bugünkü ayağında, Güney Kafkasya'daki son olayların yanı sıra güvenlik alanında bölgesel işbirliği konularının ele alınması bekleniyor.
Toplantı gündeminin ana maddesi Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış müzakereleri olacak.
Güney Kafkasya'da 3+3 formatındaki bölgesel işbirliği platformunun ilk zirvesi, Aralık 2021'de, Rusya Dışişleri Bakanlığı ev sahipliğinde başkent Moskova'da düzenlenmiş, görüşmelere Türkiye, Azerbaycan, Ermenistan ve İran Dışişleri Bakan Yardımcıları katılmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Angola’da bir petrol platformunda çıkan yangında, 3 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı.
Tayland ve Kamboçya arasında, sınır anlaşmasının ihlal edilmesi üzerine sıcak çatışma çıktı.
Çin’in, Güney Çin Denizi’ndeki ihtilaflı Paracel Adaları’na iki gelişmiş H-6 bombardıman uçağı konuşlandırdığı belirtildi.
ABD'li Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX, geliştirdiği en güçlü uzay roketi olan Starship’in 9’uncu uçuş testini gerçekleştirdi. Yakıt sızıntısı nedeniyle irtifa sorunu yaşayan roket, fırlatmadan 30 dakika sonra havada infilak etti.