Libya, fidye için alıkonulan 82 göçmeni kurtardı

Libya yetkilileri, fidye talep eden bir suç örgütü tarafından alıkonulan 82 göçmenin kurtarıldığını açıkladı.
Jufra Bölge Polisi tarafından yapılan açıklamada, göçmenlerin ailelerinden binlerce dolar fidye almak amacıyla işkenceye ve tecavüze maruz bırakıldığı belirtildi.
Libya Başsavcılığı, göçmenlerin tutulduğu başkent Trablus’un yaklaşık 750 km güneydoğusundaki Zillah kasabasında suç örgütünün dört üyesinin yakalandığını duyurdu.
Yetkililer, gözaltına alınan şüphelilerden birinin, 10 göçmenin esaret altında işkenceyle öldürüldüğünü ve her bir göçmen için 10 bin ABD dolarına kadar fidye talep edildiğini itiraf ettiğini bildirdi.
Geçen ay, Jufra Bölge Polisi, göçmen kaçakçılığı yapan ve göçmenleri öldürerek cesetlerini çölde gömdüğü, kaçırdığı, aç bıraktığı, tecavüz ettiği ve sattığı iddia edilen bir grubun Zillah’ta tutuklandığını açıklamıştı.
Libya, özellikle Afrika’dan gelen ve Akdeniz üzerinden Avrupa’ya ulaşmaya çalışan göçmenler için önemli bir geçiş noktası olmayı sürdürüyor. Ülke, 2011’de uzun süre iktidarda kalan lider Muammer Kaddafi’nin devrilmesinden bu yana yıllardır kaos ve güvensizlik içinde bulunuyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Myanmar'da meydana gelen 7,7 ve 6,4 büyüklüğündeki depremlerde şu ana kadar 1002 kişinin hayatını kaybettiği, 2 bin 376 kişinin yaralandığı, ölü sayısının 10 bini aşabileceği belirtildi.
ABD’de federal yargıç, Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi (ICE) görevlilerince gözaltına alınan Rümeysa Öztürk'ün sınır dışı edilmesine karşı durdurma kararı aldı.
Myanmar'da meydana gelen 7,7 ve 6,4 büyüklüğündeki depremlerde şu ana kadar 694 kişinin hayatını kaybettiği, 1670 kişinin yaralandığı açıklandı.
İşgalci ABD'nin, son 24 saatte Yemen'in çeşitli kentlerine düzenlediği 77 hava saldırısında en az 1 kişi şehit oldu, 10 kişi yaralandı.