Libya Temsilciler Meclisi: İşgal rejimine destek veren ülkelere petrolü kesmeliyiz

Libya Temsilciler Meclisi, hükümete, işgalci rejimi destekleyen ülkelere petrol ve doğalgaz ihracatını durdurma çağrısı yaptı.
Libya Temsilciler Meclisi, işgal rejimin, Gazze'ye yönelik katliamlarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamada, "Arap Devletleri Birliği ve İslami kuruluşların liderlik düzeyinde acil bir oturum düzenlenmesi ve bu bağlamda Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun acil bir toplantıya çağrılması" çağrısında bulunulurken, halkın yerinden edilmesinin reddedildiği belirtildi.
İşgalci siyonist oluşumun suçlarına destek veren ülkelerin büyükelçilerinin derhal ülkeyi terk etmesi istenilen açıklamada, "Hükümetimize israil işgalini destekleyen ülkelere petrol ve doğalgaz ihracatını durdurma çağrısı yapıyor ve destek verilmesi çağrısında bulunuyoruz." denildi.
Açıklamanın devamında, "ABD, İngiltere, Fransa ve İtalya hükümetlerinin, Gazze Şeridi'ne karşı işlediği suçlarda işgalci Siyonist yapıya destek amacıyla yaptıklarını en güçlü ifadelerle kınıyoruz." ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, Arap ve İslam halklarına çağrıda bulunularak Gazze Şeridi'ndeki kardeşlerini her türlü imkanla desteklemeleri istendi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İsviçre’nin Valais kantonunda Alp Dağları’ndan kopan dev buzul parçası, Lötschental Vadisi’ndeki Blatten köyünü yerle bir etti.
UNICEF, Sudan'ın Hartum eyaletinde kolera vakalarının son günlerde yaklaşık dokuz kat arttığını, ocak ayından bu yana bildirilen 7.700 vakadan binden fazlasını 5 yaş altı çocuklardan oluştuğunu, bir milyondan fazla çocuğun salgından etkilenme riski taşıdığını açıkladı.
Angola’da bir petrol platformunda çıkan yangında, 3 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı.
Tayland ve Kamboçya arasında, sınır anlaşmasının ihlal edilmesi üzerine sıcak çatışma çıktı.