Lityum bataryanın alev alması sonucu yolcu uçağı acil iniş yaptı

AIR China’ya ait yolcu uçağı, bir yolcunun kabin bagajındaki lityum bataryanın alev alması sonucu Şanghay’a acil iniş yaptı.
Air China’nın yaptığı açıklamada, “CA139 sefer sayılı uçakta, bir yolcunun kabin bagajındaki lityum batarya, kendi kendine alev aldı. Kabin ekibi, prosedürlere uygun olarak olaya anında müdahale etti ve olayda kimse yaralanmadı” denildi.
Açıklamada, uçağın uçuş emniyetini garantilemek için rotası değiştirilerek, Şanghay Pudong Uluslararası Havalimanı’na yönlendirildiği kaydedildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD ile Çin arasında aylardır süren tarife geriliminin çözümü için iki ülke heyetleri, yeni müzakere turunu gelecek hafta Kuala Lumpur’da gerçekleştirecek.
İki yıl süren bombardımanın ardından Gazzeliler yeniden evlerine dönmeye başladı. Ancak döndükleri yer, enkaz yığınlarından oluşan bir harabeye dönüştü.
Kenya, eski Başbakan Raila Odinga’nın cenaze töreninde iki gündür süren ulusal yas törenlerinde meydana gelen izdihamda 6 kişi hayatını kaybederken, 160’tan fazla kişi yaralandı.