Malezya, işgal saldırılarında yaralanan bazı Gazzelileri tedavi edecek
İşgal ordusu saldırılarında yaralananlardan bazıları tedavi görmek için Malezya'ya geldi.
İşgalin, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısında yaralananların bir kısmı ve refakatçileri Mısır üzerinden Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'a geldi.
Gazze Şeridi'nden 41 yaralı ve 86 refakatçiyi taşıyan iki Malezya Hava Kuvvetleri uçağı, başkent Kuala Lumpur'daki hava üssüne ulaştı. Yaralı Filistinlileri, burada Malezya Savunma Bakanı Muhammed Halid Nureddin, çok sayıda Malezyalı sivil ve askeri yetkili ile Filistin Devleti'nin Malezya Büyükelçisi Veli Ebu Ali ve Mısır Büyükelçisi Recai Nasr karşıladı.
Yaralılar, varışlarının ardından havaalanında kurulan sahra hastanesinde Malezyalı sağlık ekibinin gözetiminde muayene edilip tedavileri tamamlanmak üzere hastanelere nakledildi.
Malezya Savunma Bakanı, düzenlediği basın toplantısında, işgalin Gazze Şeridi'nde 10 aydan uzun süredir soykırımını sürdürdüğüne işaret ederek, ülkesinin Filistin davasına ve Filistin halkına destek veren tutumunu vurguladı.
Büyükelçi Ebu Ali ise Malezya hükümetine ve Malezya askeri sağlık hizmetleri sektöründeki işçilere yaralılara bakım sağladıkları için teşekkür ederek, büyükelçiliğin Malezya'daki yaralıları tedavi etme sürecini takip edeceğini ve onlara her türlü desteği sağlayacağını belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya’ya ait dondurulmuş varlıklara el koyma girişiminin Brüksel’in Moskova’ya karşı açık bir savaş ilanı anlamına geleceğini belirtti.
Estonya, Rusya ile olan güneydoğu sınırı boyunca Baltık Savunma Hattı projesi kapsamında ilk beton sığınakları kurmaya başladı.
Avrupa Birliği, 1 Temmuz 2026’dan itibaren AB dışından gelen 150 euro altı tüm küçük paketlere 3 euro sabit gümrük vergisi uygulayacak. Düzenleme, Çin’in düşük maliyetli e-ticaret modeline darbe olarak değerlendiriliyor.
Ukrayna Genelkurmay Başkanı Oleksandr Sırskiy, Donetsk cephesinde Rus ordusuna karşı yürütülen karşı saldırılarda Pokrovsk'un kuzeyinde yaklaşık 16 kilometrekarelik alanın yeniden Ukrayna kontrolüne geçtiğini bildirdi.