Mısır, Güney Afrika'nın açtığı soykırım davasına müdahil olacak

Mısır, daha önce Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanı'nda işgal rejimi aleyhine açtığı soykırım davasına katılma kararı aldı.
Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Mısır'ın, Güney Afrika'nın 'israile karşı Uluslararası Adalet Divanı'nda, Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılmasına İlişkin Sözleşme kapsamındaki yükümlülüklerini ihlal ettiğini değerlendirmek üzere açtığı davayı desteklemek için resmi olarak müdahale etme niyetini duyuruyoruz." denildi.
Açıklamada, söz konusu müdahil olma kararının, işgalci siyonistlerin Gazze Şeridi'ndeki Filistinli sivillere yönelik saldırılarının şiddetinin ve kapsamının daha kötüleşmesi ve Filistin halkına karşı sistematik uygulamaların sürdürülmesi ışığında alındığı kaydedildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"israili işgalci güç olarak yükümlülüklerine uymaya ve Uluslararası Adalet Divanı tarafından çıkarılan geçici tedbirleri uygulamaya çağırıyoruz.
Gazze Şeridi'ndeki yangının ve Filistin'in Refah kentindeki askeri operasyonların durdurulması ve Filistinli sivillere gerekli korumanın sağlanması için derhal harekete geçilmesi gerekliliği konusunda Güvenlik Konseyi'nden ve etkili uluslararası taraflardan talebimizi yineliyoruz." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İslami Direniş Hareketi (HAMAS), işgal rejiminin güney Lübnan’daki sivillere yönelik saldırılarını kınayarak, Lübnan halkıyla dayanışma mesajı verildi.
Filipinler'in kuzeyindeki Luzon Adası’nda sabah saatlerinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem kısa süreli paniğe neden oldu.
HAMAS, bombardımanda yıkılan tünel ve binaların altında kalan işgal esirlerin cesetlerine ulaşamadıklarını, işgalcilerin kurtarma ekipmanlarının Gazze’ye girişine izin vermemesi nedeniyle teslim sürecinin aksadığını açıkladı.
Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Aoun, siyonist rejimin ülkenin güneyine düzenlediği hava saldırılarıyla ilgili olarak, "israilin tekrarlanan saldırıları, sahte güvenlik bahaneleriyle ulusal istikrarı zayıflatma girişimidir." dedi.