Nijerya'da mayın patlaması sonucu 9 kişi öldü

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde, yola döşenen mayının patlaması sonucu 9 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.
Ulusal basında yer alan haberlere göre, Borno Eyaleti Meclis Başkanı Abdulkarim Lawan, eyaletin Guzamala bölgesine bağlı Mairari köyündeki otobüs durağına döşenen mayının patladığını açıkladı.
Lawan, patlamada 9 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti.
Mairari'nin, Guzamala bölgesinde sivil otorite tarafından iki kez yeniden yerleştirilen tek köy olduğunu söyleyen Lawan, köyün saldırılar nedeniyle terk edildiğini bildirdi.
Ülkede saldırılar ve çatışmalar nedeniyle yüz binlerce kişi göç etmek zorunda kaldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Afganistan'ın kuzeyindeki Takhar eyaletinde 7 tondan fazla haşhaş, halkın gözü önünde imha edildi.
Gazze Şeridi’ne doğru yola çıkan “Hanzala” gemisi, İtalya’nın güneyinde yer alan Gallipoli Limanı’na ulaştı.
ABD ve Avrupa ülkeleri, İran ile nükleer anlaşma müzakerelerinde ilerleme sağlanmaması halinde ağustos ayı sonunu "nihai tarih" olarak belirledi.
Siyonist işgal kuvvetlerini Gazze Şeridi’ne yönelik aralıksız saldırılarında bugün itibarıyla 70 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi ise yaralandı.