Putin imzaladı: Batılı ülkelere yönelik gıda ambargosu bir yıl daha uzatıldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ‘Rusya Federasyonu'nun güvenliğinin sağlanması amacıyla bazı özel ekonomik önlemlerin süresinin uzatılmasına ilişkin’ kararnameyi imzaladı.
Söz konusu belge, Rusya karşıtı yaptırımları uygulayan veya destekleyen ülkelerden gelen ürünlerin tedarikine yönelik Rusya'nın gıda ambargosunun etkisini 2024 sonuna kadar uzatıyor.
Gıda ürünlerine yönelik ambargo, 2014’te Kırım’ın Rusya’ya katılması nedeniyle Rusya'ya yaptırım uygulayan ya da söz konusu yaptırımları destekleyen ülkelere karşı alınmıştı.
Ambargo ilk önce ABD, AB ülkeleri, Avustralya, Norveç ve Kanada’ya karşı başlatmıştı.
2015 yılında Rusya karşıtı yaptırımlara katılan Arnavutluk, Karadağ, İzlanda, Lihtenştayn, 2016’da ise Ukrayna ambargo kapsamına alınmıştı.
2020 aralığında ise ambargo, AB’den ayrılan İngiltere’yi de kapsayacak şekilde genişletilmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin doğusundaki Güney Kivu eyaletine bağlı Fizi bölgesinde meydana gelen sel felaketinde çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkesinin Rusya'ya asker göndermesinin meşru bir adım olduğunu, ABD'nin Rusya’ya karşı yeni bir saldırıya kalkışması durumunda Kuzey Kore’nin askeri gücünü kullanmaktan çekinmeyeceğini belirtti.
Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Ukrayna'da 30 günlük ateşkes önerisine ilişkin yaptığı açıklamada, "Bunu iyice düşünmeliyiz. Bu yeni bir gelişme" dedi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Suriye'de yaklaşık 16 milyon kişinin acil insani sağlık desteğine ihtiyaç duyduğunu belirtti.