Rus İHA'ları, Romanya'nın da hava sahasını ihlal etti

Rusya'ya ait insansız hava araçları (İHA) Polonya'dan sonra Romanya'nın da hava sahasını ihlal etti.
Romanya'nın Tulcea kentinin güneybatısında, Rusya'ya ait bir insansız hava aracı (İHA) radar sistemlerine yakalandı.
Romanya Hava Kuvvetleri'ni alarma geçiren İHA, kısa süre sonra radarlardan kayboldu.
Gelişme üzerine Feteşti'de bulunan 86. Hava Üssü'nden iki F-16 savaş uçağı havalandı. Savunma Bakanlığı, uçakların görevinin yalnızca hava sahası gözetimi olduğunu duyurdu.
İHA'nın Romanya topraklarına düşme ihtimali, sınır hattındaki yerel otoriteleri de harekete geçirdi. Güvenlik riski nedeniyle vatandaşlara "yerinde sığınma" çağrısı yapıldı.
Savunma Bakanlığı, durumun radarlar ve hava devriyesiyle anlık olarak takip edildiğini bildirdi.
Polonya, Ukrayna sınırına yakın bölgelerde kendi ve NATO savaş uçaklarını devreye soktu. Doğu Polonya'daki Lublin Havalimanı güvenlik gerekçesiyle geçici olarak uçuşlara kapatıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgalcilerin 11 Ağustos'tan bu yana Gazze kentinde en az 3 bin 600 binayı yıktığı, 350 bin kişiyi de yerinden ettiği bildirildi.
Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne uyguladığı abluka nedeniyle açlıktan şehit olanların sayısının 420'e yükseldiği bildirildi.
G7 Maliye Bakanları, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşını sona erdirmesi için baskıları artırmaya yönelik ilave tedbirleri tartışmak üzere toplandı.