Rusya’da deprem ve tsunami sonrası "yüksek hazırlık durumu" ilan edildi

Kamçatka bölgesinde meydana gelen deprem ve tsunami sonrası, bölge yönetimi tarafından “yüksek hazırlık durumu” ilan edildi.
Kamçatka Bölge Valiliği’nden yapılan açıklamada, Vali Vladimir Solodov’un Acil Durum Komisyonu ile bir araya geldiği belirtildi.
Toplantıda, Kamçatka bölgesinde gerçekleşen deprem ve tsunami sonrası "yüksek hazırlık durumu" ilan edilmesine karar verildi. Ayrıca, doğal afetin yol açtığı altyapı hasarlarının giderilmesi ve bölge sakinlerinin tahliyesi için kurulan merkezlerin denetiminin yapılması kararlaştırıldı.
Moskova saatiyle gece 03.00 civarında Kamçatka’da 8,8 büyüklüğünde bir deprem kaydedilmişti. Bu depremin, 1952 yılından bu yana bölgede gerçekleşen en şiddetli sarsıntı olduğu ifade edildi.
Deprem ve tsunami etkisiyle Sahalin bölgesindeki Severo-Kurilsk ile Kamçatka’daki Petropavlovsk-Kamçatskiy şehirlerinde acil durum ilan edilmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Litvanya Başbakanı Gintautas Paluckas, artan siyasi baskı ve geçmiş iş ilişkilerine yönelik devam eden soruşturmalar nedeniyle hem hükümet başkanlığından hem de Sosyal Demokrat Parti liderliğinden istifa etme niyetini açıkladı.
Sidney'in iç kesimlerinde lejyoner hastalığı salgını nedeniyle 1 kişi öldü, 6 kişi hastaneye kaldırıldı.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, ABD'nin müzakereler başlamadan önce İran'ın 12 gün süren savaşta yaşadığı zararları karşılaması gerektiğini ifade etti.
Angola hükümetinin açıklamasına göre, bu hafta yakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle başlayan protestolarda en az 22 kişi hayatını kaybetti, 197 kişi yaralandı.