Rusya, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne nota verdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) Moskova Büyükelçisi Kipros Yorgalis’in Bakanlığa çağrıldığını belirtti.
Açıklamada, GKRY’de “Rossiyskaya Gazeta” muhabiri Alexander Gasyuk’un gözaltına alınması ve Rusya’nın GKRY Büyükelçiliği’nde çalışan bir diplomatın güvenlik güçlerince yaralanması nedeniyle Moskova Büyükelçisi Yorgalis’e Rusya’nın notası iletildi.
Rus gazetecinin serbest bırakılması ve yaşanan olaya ilişkin resmi özür beklendiği bildirilerek, "Bu provokasyonun organize edilmesinde Batılı istihbarat teşkilatlarının parmağı olduğuna inanmak için nedenler bulunmaktadır." denildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
ABD'nin West Virginia eyaletinin Mount Carbon bölgesinde meydana gelen silahlı saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.
Güney Kore'de bir trenin raydan çıkması sonucu meydana gelen kazada 2 işçi hayatını kaybetti, 4 işçi yaralandı.