Rusya: Son bir haftada kontrol altına alınan yerleşim sayısı 11'e yükseldi
Rusya Savunma Bakanlığı, Rus birliklerinin Dnepropetrovsk Bölgesi'ndeki Aleksandrovka yerleşimini kontrol altına aldığını ve son bir haftada ele geçirilen yerleşim birimi sayısının 11'e ulaştığını açıkladı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Rus birliklerinin Aleksandrovka yerleşiminde kontrol sağladığı belirtildi.
Haftalık askeri faaliyetlere ilişkin bilgi paylaşan Bakanlık, son yedi gün içerisinde toplam 11 yerleşim biriminin Rus kontrolüne geçtiğini açıkladı.
Açıklamada ayrıca, Ukrayna'nın Rusya'daki sivil tesislere yönelik saldırılarına karşılık olarak son bir haftada yüksek hassasiyetli silahlarla 1 yoğun ve 5 grup saldırı gerçekleştirildiği ifade edildi.
Bu saldırılarda Ukrayna savunma sanayi tesisleri, enerji, yakıt ve ulaşım altyapısı, lojistik merkezleri, hava üsleri, insansız deniz araçlarının depolandığı noktalar, mühimmat ve yakıt depoları ile İHA üretim, depolama ve konuşlanma alanlarının hedef alındığı, belirlenen hedeflerin vurulduğu belirtildi.
Bakanlık, cephe hattındaki operasyonlarda son bir haftada yaklaşık 10 bin 105 Ukrayna askerinin etkisiz hale getirildiğini, çok sayıda tankın da bulunduğu 98 zırhlı savaş aracının, 2 savaş uçağının ve 10 insansız hücumbotunun imha edildiğini ileri sürdü.
Ayrıca açıklamada, aynı dönemde Ukrayna ordusuna ait 3 bin 871 insansız hava aracının (İHA) hava savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildiği öne sürüldü. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Trump'ın Almanya'nın savunma harcamalarını "saçmalık" olarak nitelendirmesinin ardından ülkesinin izlediği politikaları savunmak zorunda kaldı. NATO zirvesi öncesinde yaşanan söz düellosu, ittifak içindeki görüş ayrılıklarını bir kez daha gözler önüne serdi.
Hindistan’ın Uttar Pradesh eyaletine bağlı Kaushambi bölgesindeki Sihori gişelerinde, LPG yüklü bir tankerin karıştığı kaza büyük bir faciaya dönüştü. Refüje çarpan tankerde meydana gelen gaz sızıntısının yol açtığı yangınd 4 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
İşgal rejiminin Gazze Şeridi’ndeki ateşkes anlaşmasına yönelik 14 yeni ihlali tespit edildi. İhlaller arasında bombardıman, ateş açma, yıkım operasyonları ile savaş uçakları ve insansız hava araçlarının uçuşları yer aldı.
Haziran ayının son haftasında Avrupa'yı etkisi altına alan aşırı sıcak hava dalgası nedeniyle Fransa, Belçika ve Hollanda'da toplam yaklaşık 3 bin 700 fazla ölüm kaydedildi.