Siyonist rejim Lübnan'ın sınıra yakın beldelerine saldırdı

İşgal rejimi, Lübnan'a yönelik saldırılarını artırırken, Lübnan'ın güney sınırındaki beldelere top atışlarıyla saldırılar gerçekleştirdi.
İşgal ordusunun, Lübnan'ın güneyine düzenlediği topçu ve hava saldırıları sonucu ilk belirlemelere göre 2 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin yaralandığı belirtildi.
Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan haberde, işgal ordusunun ülkenin güneyindeki beldelere yönelik topçu ve hava saldırılarını sürdürdüğü bildirildi.
Sınıra yakın Hıyam beldesini topçu atışlarıyla hedef aldığı belirtilen haberde, Nebatiye vilayetine bağlı bölgelere yönelik geniş çaplı bir dizi hava saldırısı düzenlendiği kaydedildi.
Haberde, İsrail'in Nebatiye'ye bağlı Tulin beldesine düzenlediği hava saldırısında bir kadın ile bir çocuğun hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaralandığı ifade edildi.
İşgalcilere ait savaş uçaklarının ayrıca Lübnan'ın doğusundaki Suriye sınırında yer alan Havş Seyyid Ali ve Serin beldelerini bombaladığı, söz konusu saldırılarda 6 kişinin yaralandığı bildirildi.
Lübnan Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre Başbakan Selam, Savunma Bakanı Michel Menassa ile yaptığı telefon görüşmesinde her türlü güvenlik ve askeri önlemin alınması gerektiğini belirterek, güney sınırında askeri eylemlerin yeniden başlaması durumunda ülkenin yeniden savaşa sürüklenebileceği uyarısı yaptı.
Başbakan Selam, savaşın olması halinde ise Lübnan'a yeni acılar getirebileceğine dikkati çekti.
Lübnan ile işgal rejimi arasında 27 Kasım 2024'te yapılan ateşkes anlaşmasına rağmen işgal rejimi, sıklıkla anlaşmayı ihlal ediyor.
Lübnan makamlarının verilerine göre, işgal ordusunun ateşkesin sağlanmasının ardından düzenlediği saldırılarda en az 94 kişi hayatını kaybetti, 288 kişi yaralandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgalci ABD'nin, Yemen'in başkenti Sana'da bir binayı hedef alması sonucu 4 sivilin şehit olduğu, çok sayıda sivilin de yaralandığı belirtildi.
Kenya'nın Somali sınırındaki Garissa bölgesinde bir polis merkezine düzenlenen saldırıda en az 6 polis öldü, 4'ü yaralandı.
ABD Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan'a, gelişmiş hassas kabiliyetlere sahip silah sistemleri ve ilgili ekipmanlarının satışının onaylandığını açıkladı.
Rusya-Ukrayna savaşını sona erdirmek için ABD ve Ukrayna arasındaki görüşmeler Suudi Arabistan’da başladı.