Son 24 saatte Batı Şeria'da 30 direniş eylemi gerçekleştirildi

24 saat içinde Batı Şeria'da 30 direniş eylemi gerçekleştirilirken, bir işgalci öldürüldü, 3 işgalci de yaralandı.
Filistin Bilgi Merkezi “Ma'ta” tarafından yapılan basın açıklamasında, 7 Ekim 2023'te Gazze Şeridi'nde başlatılan “Aksa Tufanı” operasyonun bir parçası olarak Batı Şeria'daki direniş operasyonlarının devam ettiği vurgulandı.
Ma'ta'nın raporuna göre, eylemlerden 7'sini silahlı saldırı veya silahlı çatışma eylemi oluşturuyor. Bunların başta geleni ise Beytlahim'deki En-Nefak askeri kontrol noktasında gerçekleştirilen ve bir işgalcinin öldürüldüğü 3 işgalcinin de yaralandığı silahlı eylemi oldu.
Nablus, Cenin, Kalkilya, Tulkerem ve Ramallah şehirleri de silahlı çatışmalara, patlayıcı maddelerin patlatılmasına, taşlı saldırılara ve yangın bombası atılması eylemleri yapıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgalcilerin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehit sayısı son 24 saatte 94 artarak, 58 bin 667'ye yükseldi.
Fransız ordusu, Batı Afrika'da kalıcı asker bulundurduğu son ülke olan Senegal'den çekilme sürecini perşembe günü tamamladı.
Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'ın Pencap eyaletinde meydana gelen aşırı yağışlar ve sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.
Sudan ordusu, Kuzey Darfur eyaletinin başkenti Faşer'e yönelik Hızlı Destek Kuvvetleri (RFS) tarafından gerçekleştirilen saldırıyı püskürttüğünü duyurdu.