Suriye'ye gönderilen insani yardımların süresi uzatıldı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Suriye'deki sivillere Türkiye üzerinden ulaştırılan insani yardımların 6 ay daha devam etmesine karar verdi.
İrlanda ve Norveç'in hazırladığı ortak karar tasarı için BM Güvenlik Konseyi (BMGK) acil oturumunda 12 ülke "lehte" oy kullanırken 15 üyeden 3 ülke (ABD, İngiltere ve Fransa) "çekimser" kaldı.
BM'nin sınır ötesi yardımları, Rusya'nın "vetosu" nedeniyle 10 Temmuz'da sona ermişti.
Rusya, bu kez veto etmediği BMGK'nın Türkiye'den giren yardımlarının muhaliflerin kontrolündeki bölgeye geçtiğini savunuyor, Suriye içinden organize edilerek gönderilmesi gerektiğini belirtiyor.
Suriye'ye insani yardım geçişleriyle ilgili her oylama, Rusya ve Batı arasında gerilime yol açıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Pakistan'dan yapılan açıklamaya göre, Hindistan'ın başlattığı "Sindoor Operasyonu"nda 15'i çocuk, 40 sivil katledildi.
Brent petrolün varili 65,02 dolardan işlem görüyor. OPEC+ ülkelerinin üretim artışı ve ABD-Çin ticaret uzlaşmasına rağmen, arz fazlası endişeleri fiyatlar üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor.
Libya'nın başkenti Trablus'ta artan güvenlik krizi üzerine Türkiye'nin Trablus Büyükelçiliği, Türkiye vatandaşlarına evlerinden çıkmamaları yönünde çağrıda bulundu. Büyükelçilik, acil durumlar için irtibat numarası da paylaştı.
Libya'nın başkenti Trablus, suikast, patlama ve silahlı çatışmaların gölgesinde yeni bir güvenlik krizine sürüklendi. Hükümete bağlı İstikrar Destek Birimi'nin lideri Abdulgani el-Kikli'nin öldürülmesi sonrası sokağa çıkma yasağı ilan edildi, uçuşlar durduruldu, üniversiteler kapatıldı.