Tayland'da akaryakıt tankerinin karıştığı kazada faciadan dönüldü

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta, konteyner yüklü bir tır ile akaryakıt tankerinin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, yaklaşık 600 litre benzin yola döküldü.
Başkent Bangkok'un Rat Burana ilçesinde, çok sayıda ev ve işyerinin bulunduğu bir sokakta, konteyner yüklü bir tır ile akaryakıt tankeri çarpıştı.
Kazada, 16 bin litre akaryakıt taşıdığı tespit edilen tanker yan devrilirken, 600 litre benzin yola döküldü.
Kazada hafif yaralanan 2 sürücü, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.
İtfaiye ekipleri, kazanın yaşandığı bölgeyi patlama riski nedeniyle trafiğe kapattı.
Çevrede bulunan 150 kişi tahliye edildi.
Temizlik çalışmaları onlarca kişilik ekip tarafından 14 saat boyunca devam ederken, çevreye yoğun kimyasal koku yayıldı.
Sızıntının yaşandığı tankere müdahale eden Bangkok İtfaiye ekipleri, önce tankerin çevresini ve sızan akaryakıtı kimyasal yangın köpüğüyle kapladı, ardından hasar görmeyen vanaları kullanarak tankerde kalan akaryakıtı başka bir tankere aktardı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ürdün, vatandaşlarının Suriye'ye kara yoluyla seyahat edebilmeleri için 'ön onay' alma şartını kaldırdı.
Japonya Başbakanı İşiba Şigeru, ABD ile tarife müzakerelerini sürdürmeyi hedeflediklerini belirtti.
Polonya'da düzenlenen yarışta bir sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybederek aracıyla seyircilerin arasına dalması sonucu meydana gelen kazada, 4'ü ağır 18 kişi yaralandı.