Tokyo'daki Waseda Üniversitesi öğrencilerinden Gazze için kampüs intifadası

Japonya'nın başkenti Tokyo'daki Waseda Üniversitesi öğrencileri, Gazze'de devam eden soykırım savaşını durdurmak amacıyla kampüs intifadası başlattı.
Öğrenciler, Filistin halkının yaşadığı zulme dikkat çekmek ve uluslararası kamuoyunu harekete geçirmek amacıyla eylemler düzenliyor.
Kampüs intifadası, öğrenci aktivistlerin çeşitli etkinlikler ve protestolarla Gazze'deki zulmü kınadığı bir platform sağlıyor. Öğrenciler, bu eylemlerle savaşın sona erdirilmesi ve Filistin halkının yaşam koşullarının iyileştirilmesi çağrısında bulunuyor.
Waseda Üniversitesi öğrencilerinin başlattığı bu kampüs intifadası, Japonya'daki Filistin destekçilerinin seslerini duyurmak için bir araya gelmesini sağlıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, enerji alanındaki anlaşmazlıkların çözümü konusunda Birliğin tutumuna aykırı davrandığı gerekçesiyle Macaristan'ı Avrupa Adalet Divanı'na sevk ettiğini açıkladı.
Siyonist işgalcilerin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehit sayısı son 24 saatte 94 artarak, 58 bin 667'ye yükseldi.
Fransız ordusu, Batı Afrika'da kalıcı asker bulundurduğu son ülke olan Senegal'den çekilme sürecini perşembe günü tamamladı.
Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'ın Pencap eyaletinde meydana gelen aşırı yağışlar ve sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.