Trump: israil, Batı Şeria'ya bir şey yapmayacak
ABD Başkanı Donald Trump, işgalci rejimin Batı Şeria'yı ilhak etme tehdidinin olmadığına inanıyor.
Basın toplantısında konuşan Trump, "Batı Şeria için endişelenmeyin. israil Batı Şeria'ya hiçbir şey yapmayacak. Batı Şeria'ya hiçbir şey yapmayacaklar." dedi.
İşgal Parlamentosu (Knesset), önceki gün, işgal rejimi egemenliğini Batı Şeria'daki yerleşim yerlerine genişleten iki yasa tasarısını ön okumada onayladı. 23 Temmuz'da Knesset, işgal hükümetini bu yönde adım atmaya çağıran bir bildiriyi kabul etti. 120 Knesset üyesinden 71'i bildiri kararına evet oyu verirken, 13'ü hayır oyu kullandı.
Batı Şeria toprakları için 22 Ekim'de yapılan oylama, ABD Başkan Yardımcısı J.D. Vance'in işgal rejimi ziyaretiyle aynı zamana denk geldi. Perşembe günü Tel Aviv'den ayrılmadan önce oylama hakkında yorum yapan Vance, Batı Şeria'yı ilhak etme girişimlerini "aptalca bir siyasi gösteri" olarak nitelendirdi. Aynı saatlerde Trump, Time dergisine verdiği bir röportajda, Washington'ın işgalci rejimin Batı Şeria'yı ilhak etmesine izin vermeyeceğini vurgulayarak, "Eğer böyle olursa, israil ABD'nin tüm desteğini kaybeder." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, her iki cumhurbaşkanının da AB'ye "pek sevgi beslemediğini", "yeni bir küresel mimari oluşturmaya çalıştıklarını" vurguladı.
İrlanda Cumhuriyeti'nde halk, cuma günü 10. cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gidecek.
HAMAS ve Fetih liderleri, ateşkesin ikinci aşamasını görüşmek üzere Kahire'de bir araya geldi. İslami Cihad Hareketi liderleri de Kahire'de Mısırlı yetkililerle görüştü.