Tunus açıklarında göçmen taşıyan bir teknenin batması sonucu en az iki kişi hayatını kaybetti, 40’tan fazla kişi kayboldu.
Bir insani yardım kuruluşu, yaptığı açıklamada, İtalya'nın Lampedusa Adası açıklarında 40'tan fazla göçmenin hayatını kaybetmiş olmasından endişe ettiklerini belirtti.
Bu ifadeleri, teknede bulunan ve kurtulan tek kişi olduğu düşünülen 11 yaşındaki bir kız çocuğuna dayandıran "Compass Collective" adlı kuruluş, "Batan tekneden kurtulan tek kişinin bu kız çocuğu olduğunu ve diğer 44 kişinin boğularak hayatını kaybettiğini varsayıyoruz." dedi.
"Compass Collective" ekibine ait "Trotamar 3" gemisinin mürettebatının, karanlıkta başka bir acil duruma müdahale etmek üzereyken, saat 02.20 civarında (GMT 01.20) kız çocuğunun yardım çığlıklarını duyduğu belirtildi.
3 gündür su üzerindeydi
Açıklamada, "Sierra Leone'li 11 yaşındaki kız çocuğu, el yapımı iki şişme can yeleği ve basit bir can yeleği ile üç gündür suyun üzerinde hayatta kalmaya çalışıyordu." denildi.
Kız çocuğu, kurtarma ekiplerine bindiği teknenin Tunus'un Safakes kentinden yola çıktığını, ancak bir fırtına nedeniyle battığını anlattı.
Compass Collective, kız çocuğunun "ne içme suyu ne de yiyeceği olduğunu ve hipotermi yaşadığını," ancak buna rağmen kurtarıcılara tepki verdiğini söyledi.
İtalyan haber ajansı "ANSA," sahil güvenlik ve polis botlarının battığı bildirilen tekneyi bulduğunu, ancak "herhangi bir ceset ya da kıyafet izi bulunamadığını" aktardı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgalci siyonistlerin Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de sürdürdüğü soykırımda şehit olanların sayısı 44 bin 835’e, yaralıların sayısı 106 bin 356’ya yükseldi.
İşgal rejiminin sözde güvenlik bakanı Itamar Ben Gvir, "yerleşimcilerin yaşam hakkının Filistinlilerin hareket özgürlüğünden öncelikli olduğunu" iddia ederek Batı Şeria'daki yollara "kalıcı bariyerler" kurulmasını istedi.
HAMAS hareketi, Afganistan İslam Emirliği Mülteciler Bakanı Halil Rahman Hakkani ve bazı arkadaşlarının başkent Kabil'de öldürülmesini kınadı.
Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, sıkıyönetim kararını bir yönetim eylemi olarak savundu, ayaklanma suçlamalarını reddetti.