Tunus açıklarında içinde 44 kişinin bulunduğu bir tekne battı
Tunus açıklarında göçmen taşıyan bir teknenin batması sonucu en az iki kişi hayatını kaybetti, 40’tan fazla kişi kayboldu.
Bir insani yardım kuruluşu, yaptığı açıklamada, İtalya'nın Lampedusa Adası açıklarında 40'tan fazla göçmenin hayatını kaybetmiş olmasından endişe ettiklerini belirtti.
Bu ifadeleri, teknede bulunan ve kurtulan tek kişi olduğu düşünülen 11 yaşındaki bir kız çocuğuna dayandıran "Compass Collective" adlı kuruluş, "Batan tekneden kurtulan tek kişinin bu kız çocuğu olduğunu ve diğer 44 kişinin boğularak hayatını kaybettiğini varsayıyoruz." dedi.
"Compass Collective" ekibine ait "Trotamar 3" gemisinin mürettebatının, karanlıkta başka bir acil duruma müdahale etmek üzereyken, saat 02.20 civarında (GMT 01.20) kız çocuğunun yardım çığlıklarını duyduğu belirtildi.
3 gündür su üzerindeydi
Açıklamada, "Sierra Leone'li 11 yaşındaki kız çocuğu, el yapımı iki şişme can yeleği ve basit bir can yeleği ile üç gündür suyun üzerinde hayatta kalmaya çalışıyordu." denildi.
Kız çocuğu, kurtarma ekiplerine bindiği teknenin Tunus'un Safakes kentinden yola çıktığını, ancak bir fırtına nedeniyle battığını anlattı.
Compass Collective, kız çocuğunun "ne içme suyu ne de yiyeceği olduğunu ve hipotermi yaşadığını," ancak buna rağmen kurtarıcılara tepki verdiğini söyledi.
İtalyan haber ajansı "ANSA," sahil güvenlik ve polis botlarının battığı bildirilen tekneyi bulduğunu, ancak "herhangi bir ceset ya da kıyafet izi bulunamadığını" aktardı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Hindistan'ın Assam eyaletinde Hindistan Hava Kuvvetlerine ait AN-32 tipi askeri nakliye uçağının iniş sırasında düşmesi sonucu uçakta bulunan 5 asker öldü.
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, ülkesinin Lübnan'ın iç işlerine müdahale edeceği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek önceliklerinin istikrar ve ekonomik iş birliği olduğunu söyledi.
Kaliforniya deprem riski, San Andreas Fayı ve büyük deprem senaryoları yeni bir bilimsel çalışmayla yeniden gündeme geldi. Bilim adamlarının yayımladığı yeni araştırma, uzun süredir izlenen bir bölgede dikkat çekici değişime işaret etti. Bin yıllık veriler üzerinden yapılan analizlerde ortaya çıkan sonuçlar, deprem riski ve büyük kırılma senaryolarını yeniden gündeme taşıdı.
Financial Times'ın haberine göre ABD ve siyionist rejimin yer altı füze tesislerine yönelik haftalar süren saldırıları, İran'ın füze kapasitesini tamamen ortadan kaldıramadı. İran'ın, çatışma boyunca füze fırlatma kapasitesini büyük ölçüde koruduğu belirtildi.