Ukrayna'dan Belgorod'a saldırı: 3 ölü

Ukrayna'nın Rusya'nın Belgorod bölgesine düzenlediği hava saldırısında 3 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.
Belgorod Valisi Vyacheslav Gladkov, yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın Rusya'nın sınır bölgesi Belgorod'a düzenlediği topçu ateşi ve insansız hava aracı saldırısında üç kişinin öldüğünü, çok sayıda kişinin de yaralandığını söyledi.
Gladkov, Telegram'da yaptığı açıklamada, "Şebekinsky Bölgesi'ndeki Maslova Pristan yerleşim birimi bombalandı. İlk belirlemelere göre üç kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı." ifadelerini kullandı ve bir sosyal tesisin kısmen hasar gördüğünü ekledi.
Vali, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin son 24 saatte 110'dan fazla insansız hava aracıyla Belgorod bölgesindeki yerleşim yerlerine saldırdığını ve 20'den fazla mühimmat ateşlediğini söyledi.
Gladkov, Grayvoronsky Bölgesi'ndeki yerleşim alanlarına 16 drone ve dokuz adet mühimmat isabet ettiğini söyleyerek, "Moşçenoye köyünde, bir kamyona düzenlenen roket ve drone saldırısında, aralarında bir çocuğun da bulunduğu altı kişi yaralandı." dedi.
Gladkov, bölgedeki birçok başka noktanın da Ukrayna'ya ait insansız hava araçları ve diğer araçlar tarafından saldırıya uğradığını ve çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Paris'te düzenlenecek Gazze konulu toplantıya katılacak.
İran Dışişleri Bakanı Seyyid Abbas Erakçi, ABD temsilcisiyle görüşme iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, herhangi bir temasının olmadığını bildirdi.
Sudan'da, ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasındaki çatışmaların Faşir kentinde yoğunlaştığı bildirildi.
Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) açıkladığı verilere göre, Almanya'nın sanayi üretimi Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 4,3 düştü. Bu düşüşte otomobil üretimindeki sert düşüş etkili oldu.