Umman: Çatışmaların son bulması Filistin devletinin kurulmasına bağlı
Umman Sultanlığı, Orta Doğu'da yaşanan çatışmaların sona erdirilmesinin, bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına bağlı olduğunu bildirdi.
Umman Sultanlığı, Orta Doğu'daki çatışmanın sona erdirilmesinin ancak bir Filistin devletinin kurulması ve Birleşmiş Milletlere tam üyeliğinin sağlanmasıyla mümkün olabileceğini, bunun da önümüzdeki aşamada stratejik bir gereklilik ve uluslararası toplum tarafından desteklenen küresel bir talep olduğunu vurguladı.
Umman'ın Birleşmiş Milletler Daimî Delegasyonu üyesi Ahmed bin Hamud El-Busayidi, Genel Kurul'un yeniden başlayan onuncu acil özel oturumunda yaptığı konuşmada, BM Güvenlik Konseyi'ne Filistin Devleti'ne tam üyelik verilmesi konusunu yeniden gözden geçirmesi çağrısında bulundu.
Açıklamada, böyle bir talebin reddedilmesinin Orta Doğu ve dünyada barış ve güvenliğe hizmet etmeyeceği, Filistin meselesi söz konusu olduğunda uygulanan çifte standartlar ışığında Güvenlik Konseyi'nin güvenilirliğini olumsuz etkileyeceği vurgulandı.
Umman Sultanlığı, barış çabalarına ve güvenli bir şekilde bir arada yaşamayı öngören iki devletli çözüme olan desteğini ve Filistin meselesine adil ve kapsamlı bir barış ve kalıcı bir çözüm getirmeyen tüm projeleri kategorik olarak reddettiğini bir kez daha teyit etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İtalya'da sağlık yetkilileri, artan sıcaklıklar ve sıcak mevsimlerin uzamasının sivrisineklerin yaşam alanlarını genişleterek Batı Nil virüsünün daha uzun süre ve daha geniş bölgelerde yayılmasına katkıda bulunduğunu belirtiyor.
Tayvan, Trump ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in gelecek hafta gerçekleştirmesi planlanan görüşmesi öncesinde füze ve insansız hava araçlarının kullanıldığı kapsamlı bir askeri tatbikat düzenledi.
Almanya, ABD'den satın aldığı 35 F-35A savaş uçağından ilkini teslim aldı. Savunma Bakanı Boris Pistorius, F-35'lerin Alman Hava Kuvvetleri için yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu belirtti.
Pakistan'ın kuzeybatısındaki Hayber Pahtunhva eyaletine bağlı Kohat kentinde polis yerleşkesine düzenlenen saldırının ardından başlayan çatışma, güvenlik güçlerinin operasyonuyla sona erdi.