UNRWA: Gazze'de temiz suya erişim sağlanmıyor
Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı (UNRWA), siyonist işgal rejiminin saldırıları nedeniyle Gazze'de temiz suya erişimin ciddi bir mesele olduğunu açıkladı.
Gazze'de temiz su eksikliği nedeniyle yaşanan zorluklara dikkat çekilen UNRWA açıklamasında, temiz suyun olmamasının daha fazla insanın yoksulluk ve hastalık nedeniyle hayatını kaybetmesine yol açabileceği uyarısında bulunuldu.
Binlerce insanın az sayıda duş kabini ve tuvaleti paylaştığı belirtilirken, duş alamamanın cilt hastalıklarının yayılmasına neden olduğu ifade edildi.
UNRWA'nın İletişim Sorumlusu Temara er-Rifai, Gazze'deki son durumu değerlendirerek, "Her 2 bin kişiye bir duş kabini ve her 500 kişiye bir tuvalet düşüyor. Durum tamamen umutsuz." dedi.
Rifai ayrıca, işgal rejiminin Gazze'deki UNRWA'ya ait merkez ve binalara düzenlediği en az 270 saldırı sonucunda 372 kişinin katledildiğini belirtti.
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de konuyla ilgili olarak, "UNRWA Gazze'deki insani yardım çalışmalarının belkemiğidir. Tüm üye ülkelere, UNRWA'nın hayat kurtarıcı çalışmalarını sürdürmesi için destek çağrısında bulunuyorum." ifadelerini kullanmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi heyeti, Suriye’nin başkenti Şam'a resmi ziyaret gerçekleştirdi.
Yunanistan’da çiftçiler tarafından binlerce traktörle yapılan yol kapatma eylemleri yoğunlaşırken, Atina–Selanik otoyolu dâhil kritik bazı yolların önemli bölümlerinin kapalı olduğu belirtiliyor.
İşgal rejiminin sözde ordu sözcüsü Avichay Adraee, Lübnan’ın güneyindeki iki köyü hedef gösteren bir harita paylaşarak hava saldırısı başlattı.
Gazze Şeridi'nde işgal rejimiyle iş birliği yapan milis grubunun lideri Yaser Ebu Şebab’ın, Kassam mücahitleri tarafından öldürüldüğü bildirildi.