UNRWA: Gazze'deki kriz daha da derinleşiyor

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), Gazze'deki krizin, gıda, su ve yakıtın savaş aracı olarak kullanılmasıyla daha da kötüleştiğini açıkladı.
UNRWA'nın Gazze'deki son durumu değerlendirmek üzere gerçekleştirdiği video konferansta, Gazze Şeridi'ndeki çocukların korkunç sorunlar ve acılarla karşı karşıya olduğunu, bütün bir neslinin fiziksel ve zihinsel olarak iyileştirilmesinin uzun yıllar alacağını vurguladı.
UNRWA'nın açıklaması, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in, Gazze'deki son durumu değerlendirmek üzere UNRWA Başkanı ile gerçekleştirdiği video konferansın ardından geldi.
Gazze Şeridi'nin yüzde 85'ini oluşturan bir milyon 900 bin kişi, işgal rejiminin ablukaya aldığı bölgede sürekli çatışmalar ve yaygın yıkımlar sonucunda zorla yerinden edilmiş durumda. Bu nüfusun 1 milyon 400 bini UNRWA'nın denetimi altında bulunuyor.
Siyonist rejimin, Batılı ülkelerin tam desteğiyle Gazze'de başlattığı büyük katliam sonucunda binlerce Filistinli sivilin şehid olduğuna dikkat çekilen açıklamada, bu vahşi saldırılar sonucunda 23 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgalcilerin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehit sayısı son 24 saatte 94 artarak, 58 bin 667'ye yükseldi.
Fransız ordusu, Batı Afrika'da kalıcı asker bulundurduğu son ülke olan Senegal'den çekilme sürecini perşembe günü tamamladı.
Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'ın Pencap eyaletinde meydana gelen aşırı yağışlar ve sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.
Sudan ordusu, Kuzey Darfur eyaletinin başkenti Faşer'e yönelik Hızlı Destek Kuvvetleri (RFS) tarafından gerçekleştirilen saldırıyı püskürttüğünü duyurdu.