"7'den 70'e Okuyan Cizre" yarışması başlıyor
Şırnak'ın Cizre ilçesinde kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak ve her yaştan insanı kitaplarla buluşturmak amacıyla düzenlenen "7'den 70'e Okuyan Cizre" kitap okuma yarışmasının üçüncüsü için start verildi.
Cizre İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen proje, bu yıl üçüncü kez okurlarla buluşuyor. Öğrencileri, yetişkinleri ve özel eğitim öğrencilerini kitapların birleştirici gücü etrafında buluşturan yarışmayla ilçede okuma kültürünün daha geniş kesimlere yayılması hedefleniyor.
Proje kapsamında yeni dönemde de her yaştan bireyin kitap okuma alışkanlığı kazanması, kitap sevgisinin toplumun tüm kesimlerine ulaşması ve okuma faaliyetlerine katılımın artırılması amaçlanıyor.
Üç yıldır sürdürülen çalışma ile Cizre'de daha güçlü ve yaygın bir okuma kültürünün oluşturulması için faaliyetlerin devam edeceği belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Millî Eğitim Bakanlığı ile Canva iş birliğinde Bursa'da kurulan MEB-Canva Tasarım Laboratuvarı düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Cizre Halk Eğitimi Merkezinde açılan MEB onaylı Kürtçe kursunda, dilin gramerinden okuryazarlığına kadar geniş bir yelpazede eğitim sunuluyor.
Divan Kurulu Toplantısı'nda eğitim çalışanlarının sorunlarını değerlendiren Şube Başkanı Şehmuz Önlü, öğretmenlerin gereksiz proje ve evrak yükünden kurtarılarak asli görevlerine odaklanması gerektiğini söyledi.