Ankara’da YKS’ye geç kalanlar içeri alınmadı

Ankara’da, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri’ne (AYT) zamanında gelemeyenler sınava giremedi.
Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sınavının başlamasına 5 dakika kala gelen bir öğrenci “geç kaldı” gerekçesiyle içeri alınmadı.
İsmi öğrenilemeyen kız öğrenci, sınavın başlamasına 5 dakika kala sınav merkezi kapısının kapanmasının hemen ardından sınava gireceği Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi önüne geldi. Kapıdaki görevliye durumu anlatan kız öğrenci, “geç kaldığı” gerekçesiyle sınav salonuna alınmadı.
Sınava alınmadığı için gözyaşlarına hâkim olamayan kız öğrenci ağlayarak sınav merkezinden ayrıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mardin Peygamber Sevdalıları Derneği, çocukların yaz tatilini yalnızca dinlenmeyle değil, aynı zamanda değer temelli bir eğitimle geçirmesi için “Geleceğin Değerleri” adlı 4 haftalık bir yaz programı başlatıyor. 30 Haziran’da başlayacak program, 25 Temmuz’da sona erecek.
Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli İzleme ve Değerlendirme Çalıştayı" gerçekleştirildi.
İmam hatip liselerinde öğrenim gören öğrenciler arasında 11 dilde gerçekleştirilen "8. Türkiye Münazaraları" finali, İstanbul'da gerçekleşti.
Millî Eğitim Bakanlığınca, 15 Haziran'da düzenlenecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınava 1 milyondan fazla öğrenci başvuru yaptı.