Batman Üniversitesi himayesinde 60 yaş üstü bireylere gönüllü öğretim elemanları ve uzman hekimler tarafından verilecek ve 4 yıl sürecek olan ücretsiz teorik ve uygulamalı eğitimler açılış töreninin ardından başlıyor.
Güneydoğu Anadolu Bölgesinde projeye imza atan ilk üniversite olan Batman Üniversitesi, bölgesinde bulunan yaşlı bireylerin topluma daha etkin katılımını sağlamak ve bu grup için daha sağlıklı bir yaşlanma süreci geliştirmek amacıyla kampüs kapılarını 60 yaş üstü bireylere açıyor.
Merkez Kampüs Konferans Salonu'nda 4 Kasım günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek olan açılış törenine gerontoloji alanında uzman akademisyenler konuşmacı olarak katılıyor.
Batman Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp ve Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in açılış konuşması yapacağı törende, Dr. Öğr. Üyesi Yiğit Karabulut yönetiminde “Güzel Sanatlar Fakültesi Korosu” tarafından bir müzik dinletisi sahnelenecek.
Panele Akdeniz Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Tufan, Malatya Turgut Özal Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Neşe Karakaş, Muş Alparslan Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Efe ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sevda Öztürker’in katılacağı bildirilirken, panelin moderatörlüğünü ise 60+ Tazelenme Üniversitesi Batman Üniversitesi Kampüsü Proje Sorumlusu Öğr. Gör. Ebru Noyan’ın yapacağı belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman Valiliği, Batman Üniversitesi ve Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen "2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları İş Birliği Protokolü" çerçevesinde Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Hasankeyf Beşir Tutuş Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), "Beceri Geliştirme Programı" kapsamında hayata geçirilen zanaat atölyelerinin 81 ilde açılacağını bildirdi.
Dünyanın dört bir yanından misafir öğrencilerin eğitim gördüğü 20 uluslararası imam hatip lisesi için müfredat, öğrencilerin uyum süreçleri ve gelecekten beklentileriyle ilgili çalıştay düzenlendi.