Dünyanın dört bir yanından misafir öğrencilerin eğitim gördüğü 20 uluslararası imam hatip lisesi için müfredat, öğrencilerin uyum süreçleri ve gelecekten beklentileriyle ilgili çalıştay düzenlendi.
Türkiye'de eğitim veren uluslararası imam hatip okullarındaki müfredat, burada öğrenim gören gençlere ilişkin sorunlar ve beklentiler "Uluslararası İmam Hatip Okulları Çalıştayı"nda tartışıldı.
Eğitimciler tarafından 7 başlık altında masaya yatırılan konulara ilişkin sunulan öneriler çerçevesinde özet bir rapor da hazırlandı.
Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirilen çalıştay, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve İlim Yayma Cemiyeti paydaşlığında düzenlendi.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda katılımcılara hitap eden İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, "Bizim için istişare, meşveret, şura önemli. Bu sebeple Uluslararası İmam Hatip Okulları Çalıştayımızı gerçekleştiriyoruz. Öğretmenler, idareciler, sivil toplum kuruluşu temsilcilerin konuyu tartışıp çözüm önerilerini dile getirdi.
Milli Eğitim Bakanlığımız da üzerine düşeni yapacaktır. Ben şahsen okullarımızda niceliği koruyarak niteliğin artırılması gerektiğini düşünüyorum. Çok söz söylemek yerine iş üretmeye bakıyoruz. Bu çerçevede çalışmalarımızın sonuçlarını inşallah kısa zamanda göreceğiz." dedi.
Uluslararası imam hatip okullarının halis niyetlerle, samimi gayretlerle oluşturulmuş bir başlangıç olduğunu söyleyen ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, "Bu okullar ilk kurulduğu andaki hayalin çok ötesine geçti. İlk adımı Rabbim bereketlendirdi kocaman bir aileye dönüştük. Yüzden fazla ülkede ümmet birlikteliğini sağlamak üzere çok ciddi adımları atmak bu okullara nasip oldu. Uluslararası okullar daha da büyüyerek dünyayı kuşatacak. Okullarımızı, ümmetin farklı saiklerle parçalandığı şu dönemde tekrar ümmeti birleştirecek bir tutkal olarak görüyoruz. Ortak bir birliktelik, kardeşlik ve payda ile sınırların ötesine geçecek, gönül coğrafyasını oluşturacak bir çalışma burası. Tüm dünyayı kuşatacak, sınırları ortadan kaldıracak ve tekrar hayalini kurduğumuz büyük birlikteliği sağlayacağız. İnşallah daha sağlam temellere oturması için mücadele edeceğiz. Burası ümmet coğrafyasının kalbi ve merkezi olacak." diye konuştu.
Program, sertifika takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in talimatıyla, meslek lisesi öğrencilerinin istihdama daha hızlı geçmeleri amacıyla hazırlanan yeni mevzuat doğrultusunda, Türkiye'nin ilk "sektör içi" okul programı "kuyumculuk" alanında hayata geçirilecek.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2024-YDS/2) 3 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek.
Millî Eğitim Bakanlığınca, ülke genelinde özel eğitim ihtiyacı olan 500 bine yakın öğrencinin desteklenmesi için dijital eğitim paketlerinden bireyselleştirilmiş eğitim programlarına birçok proje hayata geçirildi.