Bingöl’de 60 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı
Bingöl’de, 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminin sona ermesiyle karne töreni düzenledi.
2017-2018 eğitim ve öğretim döneminin sona ermesiyle Bingöl Mustafa Kemal Paşa İlkokulunda karne töreni düzenledi.
Törene Vali Ali Mantı’nın yanısıra Vali Yardımcısı Cevat Gün, Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Emniyet Müdürü Metin Akay, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenci aileleri katıldı.
Törende öğrencilere karnelerini veren Vali Mantı, kentte toplam 60 bin öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.
"Bingöl’de 60 bin öğrenci, 4 bin öğretmen ve 367 kurumu ile eğitim öğretim faaliyetlerini yapıyoruz"
Vali Mantı, "2017-2018 eğitim-öğretim yılını sonlandırmış bulunuyoruz. Öğrencilerimizi mezun ettik. Kendilerine ve ailelerine inşallah hayırlı ve bereketli bir gelecek diliyorum. 60 bin öğrenci ile 4 bin öğretmenle, 367 kurumu ile Bingöl'de eğitim öğretim faaliyetlerini yapıyoruz. Hamdolsun Bingöllümüzde eğitim öğretim faaliyetleri son derece iyi gidiyor. Özellikle fiziki yapıda çok büyük gelişmeler var. Okullarımızın fiziki yapısı son derece iyi. Türkiye standartları üzerinde bu konuda yatırımlarımız devam edecek. Bingöl'de yetişen gençlerimiz önce ilimize sonra ülkemize ve tüm insanlığa her türlü hizmeti verecek inşallah. Güzel günler, güzel gelecek bizleri bekliyor. Öğrencilerimizin bahtları açık olsun. Öğrencilerimizi güzel bir şekilde yetiştiren velilerimize, öğretmenlerimize ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Milli Eğitim Bakanlığınca, lisansüstü öğrenim görmek üzere 811 öğrenci yurt dışına gönderilecek. "2025 Yılı 1416 Bursları" için başvurular, Bakanlık Resmî Burslu Öğrenci Sistemi (REBUS) üzerinden 19-30 Aralık tarihleri arasında alınacak.
Milli Eğitim Bakanlığınca dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında temmuz ayında hayata geçirilen Öğretmen Bilgi Servisi "ÖBS" ve Okul Veli Asistanı'ndan "OVA", bugüne kadar toplam 600 bini aşkın öğretmen ve veli yararlandı.
Batman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Damla Anaokulu velilerine yönelik çocuklarda mahremiyet bilinci ve aile içi iletişim konularını ele alan bir eğitim programı gerçekleştirdi.
Kamu kurumlarında görev almak isteyen adaylar için KPSS-2025/2 tercih süreci bugün itibariyle başladı.