Bitlis’te 2022-2023 eğitim öğretim yılı uyum eğitimi başladı

Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Bitlis’te de okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için uyum eğitimi başladı.
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, kentte uyum eğitimiyle 2022-2023 eğitim öğretim yılının başladığını söyledi.
7 bin 123 ilkokul birinci sınıf ile 5 bin 600 okul öncesinde eğitim görecek öğrenci ders başı yaptı.
Çocukların ortama uyması ve okulu tanıması açısından uyum eğitiminin önemli olduğunu belirten Korkmaz, “Bu nedenle uyum eğitimiyle başladık. Önümüzdeki hafta tüm kademelerde eğitim öğretime başlayacağız. Her yıl yaklaşık 7 bin 200 civarında öğrenci eğitim sistemimizde birinci sınıfa başlıyor. Bu yılda 7 bin 123 öğrenci ile eğitim öğretime başladık.” dedi.
Velilere de çağrıda bulunan Korkmaz, “Velilerden beklentilerimiz çok fazla. Çocuklarını zamanında getirip okula bırakmalardır. İl genelinde 6 bin 783 öğretmen ve idareci ile bu işi yapıyoruz. Biz eğitim öğretime hazırız. Eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum. Tüm mekanlarımız hazır ve çocuklarımız bugünden itibaren eğitim ve öğretimlerine devam edecekler.” ifadelerini kullandı.
Son olarak yaz tatilinde yapılan çalışmalara da değinen Korkmaz, şunları söyledi:
“İl genelinde 36 yerde yeni okul açıyoruz. Son değişiklikle ilgili artık öğrenci sayısına bakılmaksızın köylerde kapalı olan okullarımızı açıyoruz. Bunun dışında yaşam merkezleri açıyoruz. Bakanımızın ziyaretiyle açılışını yapmıştık. 6 yerde yaşam merkezlerimiz bitmek üzere. 12 Eylül’de her ilçemizde birer yaşam merkezimiz olacak. 235 okulumuzda inşaat, onarım, donatım çalışmalarını yapıyoruz. Temel eğitimde 10 bin okul projemiz bitti. Bunda ilimizde 155 okulumuzun küçük ve büyük onarımları donatımları, eğitimleri bu arada o işi de bitirdik. Bunun dışında deprem güçlendirme çalışmalarımız devam ediyor. Doğalgazın gittiği her mahalledeki okullarımızı doğalgaza geçiriyoruz.” (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gaziantep'te Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) tam puan alan 23 öğrenci "Gaziantep 2025 LGS Birincileri Şampiyonlar Buluşması" programında bir araya geldi.
Batman TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Ortaokulu'nda hafızlık eğitimi alan öğrenciler, 2025 LGS'de gösterdikleri yüksek başarıyla nitelikli liselere yerleşti.
Dikey Geçiş Sınavı’nın tüm soru ve cevapları, sınava giren adaylar için erişime açıldı.
Bu yıl gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) önemli bir başarıya imza atan Batman TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, hem akademik hem de manevi eğitimdeki istikrarlı yükselişini bir kez daha ortaya koydu.