DİKA’dan uygulamalı girişimcilik eğitimi

Dicle Kalkınma Ajansı ile KOSGEB arasında imzalanan protokol kapsamında Mardin, Batman ve Şırnak’ta "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" gerçekleştirildi.
Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), KOSGEB ile imzalanan protokol çerçevesinde Mardin, Batman ve Şırnak’ta “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” gerçekleştirdi.
Eğitimler; Mardin’de DİKA’nın ana hizmet binasında, Batman’da özel bir otelde ve Şırnak’ta ki özel bir otel’de gerçekleştirildi. DİKA tarafından 30’ar kişilik gruplar halinde verilen eğitimler dört gün sürdü.
DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Amacımız Bölgemizde gençlerin yenilikçi fikirlerini destekleyip iş hayatında bulunan tüm detayları anlatmak, başarılı bir şekilde iş kurmaları için iş planı yapmalarını sağlamaktır. Genç girişimcilerin kâr amacı ile kurdukları işte para kazanırken ekonomiye canlılık katmalarını istiyoruz. Ajans olarak bundan sonrada genç girişimcileri desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.
Avrupa’daki girişimci yaşının 23-25 bandında seyrettiğine dikkat çeken Altındağ, Türkiye’de ise girişimcilik yaş ortalamasının 35 olduğunu belirtti ve bunu 30’un altına çekmeyi hedeflediklerini söyledi.
Altındağ, “Eğitim konularına yüzde 80 oranında devam eden katılımcılar ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Belgesi’ almaya hak kazanırlar.Gerçekleştirilen eğitimlerde özellikle 18-29 yaş arası genç girişimcilerin iş kurmaları ve yürütmeleri konusunda bilgi, beceri sahibi olmaları, yatırım süreçlerini bilinçli yürütmeleri ve iş planı hazırlayabilecek deneyimi kazanmaları amaçlanmaktadır. Yeni girişimci adaylarının fizibilite ve iş planına dayanarak bilinçli yatırım yapmalarını desteklemek amacıyla KOSGEB ile geliştirilen iş birliği kapsamında uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenlenmektedir. Bu eğitimlerle Ajans Bölgesi’ndeki Mardin, Batman, Siirt, Şırnak illerinin ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörlerinden biri olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması sağlanacak.” diye konuştu.
Eğitimlerini başarıyla tamamlayan katılımcıların “KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programı” kapsamında yer alan yeni girişimci desteğinden faydalanabileceklerini kaydeden Altındağ, girişimcilere 30 bin TL hibe ve 70 bin TL geri ödemeli kredi olmak üzere toplam 100 bin TL’ye kadar mali destek sağlanabileceğini aktardı. (M. Salih Keskin – İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman'da hayata geçirilen Türkiye'nin ilk ve tek "Sürücü Akademisi", acemi sürücüler ve sürücü adaylarına hizmet vermeye başladı.
Okudukları imam hatip okullarında hafızlık yapan öğrenciler, hocaların desteğiyle hem hafızlık belgelerini alıp hem de LGS'de 500 tam puan alarak şampiyon oldular.
Liselere Giriş Sınavı'nda 500 tam puan alarak birinciliği paylaşan 63 imam hatiplinin bir araya geldiği "Tercihim Geleceğim" programında konuşan ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, ağustos ayı sonunda tüm şampiyonların umreye götürüleceğinin müjdesini verdi.
Batman İl Sağlık Müdürlüğü, davranışsal bağımlılıklarla mücadele kapsamında toplumun farklı kesimlerine yönelik bilinçlendirme çalışmalarını sürdürüyor.