"Düşünce ve Yazarlık Atölyesi" açılıyor

Batman’da yazarlık yeteneği olan kişilere yönelik "Düşünce ve Yazarlık Atölyesi" açılıyor. Atölye bölgede bir ilk olma niteliği taşıyor.
Yazar olmak isteyen, kalemine güvenen veya yazar olup da kendini geliştirmek isteyenlere yönelik Batman’da, bölgede bir ilk olan "Düşünce ve Yazarlık Atölyesi" açılıyor.
Öykü, şiir, deneme gibi edebi türler üzerine kurumsal çalışmaları ve uygulamaları içeren "Düşünce ve Yazarlık Atölyesi" mart ayının sonuna kadar devam edecek.
Batman Bilim ve Sanat Merkezinde, şubat ayının ilk haftasında açılacağı, 15 yaş ve üstü herkesin atölyeye katılabileceği belirtilirken, ayrıca 15 günde bir de alanında usta şair ve yazarların atölye çalışmasına katılacağı ifade edildi.
Türkiye’de tanınan ünlü yazarların konuk olarak katılacağı Düşünce ve Yazarlık Atölyesi’nin, yazma becerisi olan, yazma çabasının başlangıcında olan veya herhangi bir düzeyde bulunan tüm kişiler için geliştirilmiş bir program olacağı kaydedildi.
"Atölye bölgede bir ilk"
Konuyla ilgili İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan projenin organizatörü, Batmanlı Yazar Behçet Gülenay, Düşünce ve Yazarlık Atölyesi’nin bölgede bir ilk olduğunu söyledi.
Gülenay, "Bölgemizde ilk defa bir yazarlık atölyesini kuruyoruz. Bu yazarlık atölyesi belediye bünyesinde kuruluyor. Şiir ve nesir olmak üzere iki tane atölye kuruyoruz. Bu atölyelere 15 yaş ve üstü yazma yeteneği olan herkes katılabiliyor. Şu ana kadar 50 civarında bir adayımız var. Diyarbakır’dan dahi başvurularımız var. Şubat ayının ilk haftasında başlayacak, martın sonuna kadar kesin devam edecek. Biz aslında bir yıl devam etmesini istiyoruz. Benim yönetimimde bu yazarlık atölyesi devam edecek." dedi.
"Amacımız şuurlu ve bilinçli gençlerin yetişmesine öncülük edecek kişiler yetiştirmektir"
Yazar adaylarının tanınmış yazarlarla buluşacağını vurgulayan Gülenay, "Deneyim kazanmaları için yazar adaylarıyla birlikte atölye çalışması yapacağız. Bununla birlikte 15 günde bir tanınmış şair ve yazarları da bu gençlerle atölyede buluşturacağız. Haftada iki gün Bilim ve Sanat Merkezindeki atölyelerde çalışmalarımız olacak. Şiir, öykü, deneme, portre çalışmalarımız olacak. Amacımız; bu atölyelerde yazma yeteneği olan yazar adaylarına ilim, fikir, bilgi ve birikimlerinin değerlendirilmesine ilişkin, doğru bir amaç ve yöntem ile şuurlu ve bilinçli gençlerin yetişmesine öncülük edecek kişiler yetiştirmektir." diye konuştu.
"Yazarlar rol model alınmalı"
Gülenay konuşmasının devamında şunları söyledi: "Gençlerin özgün eserler yazmalarını sağlamak, teknik açıdan kendilerini geliştirmelerine fırsat vermek, onlara deneyim kazandırmak istiyoruz. Bunu da deneyimli yazarlarla kazanacaklardır. Yazarların toplumumuzda rol model alınması gerekir. Son zamanlarda bölgemizde gençlerin okumaya, kitaba önem verdiğini, yazarları rol model aldıklarını görüyoruz. Şuurlu ve bilinçli gençlerin yetişmesinde, gelecekte kendinden sonraki nesillere yön vermek, karakterli kişilerin yetişmesi açısından bu tarz atölye çalışmaları önemlidir." (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) bütçe süreçlerini dijital platformlarla hızlandırıyor, yapay zekâ destekli projelerle kamu kaynaklarını daha verimli ve veriye dayalı şekilde yönetiyor. Bu kapsamda yürütülen çalışmalar, kamu kaynaklarının tasarruflu kullanımını hedefliyor.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, 2025 Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı kapsamında gerçekleştirilecek 2025 Akademi Giriş Sınavı (AGS) ve 2025 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) oturumlarına başvuran adayların sınava giriş belgeleri erişime açıldı.
Bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturmak ve toplumsal bilinç düzeyini artırmak amacıyla hazırlanan "Güçlenmek: Bağımlılıktan Esenliğe" bülteni yayımlandı. Bülten bağımlılığın bireyler üzerindeki etkilerini, önleyici müdahale programlarına ilişkin bilgileri ve toplumsal yansımalarını içeriyor.
Siirt'te yaz Kur'an kursunun açılış programında konuşan Vali Dr. Kemal Kızılkaya, çocukluk yıllarında Kur’an kursuna gitmiş biri olarak, Kur’an-ı Kerim’in ve dini bilginin hayatına olan etkilerini dile getirdi.