Eğitimci Sütçü: Eğitim kurumu seçerken bireysel ve manevi gelişimi de gözetmeliyiz
![Eğitimci Sütçü: Eğitim kurumu seçerken bireysel ve manevi gelişimi de gözetmeliyiz Eğitimci Sütçü: Eğitim kurumu seçerken bireysel ve manevi gelişimi de gözetmeliyiz](/img/NewsGallery/2025/2/12/442167/FeaturedImage/c9b52959-b650-46a1-a6db-8ac0b34cf990.webp)
Eğitimci Mehmet Emin Sütçü, çocukların sadece bilişsel gelişimlerini değil, aynı zamanda bireysel ve manevi gelişimlerini de gözeten eğitim kurumlarının seçilmesinin önemine dikkat çekerek, "Çocuklarımızın eğitimi için kurum seçerken titiz olmalı ve her yönüyle onların geleceğini şekillendirecek bu adımı dikkatle atmalıyız" dedi.
Batman Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Eğitimci Mehmet Emin Sütçü, yaptığı açıklamada, okul öncesi eğitimin çocukların kişisel ve akademik gelişimleri açısından kritik bir öneme sahip olduğunu belirterek, bu dönemde verilen eğitimin, çocukların gelecekteki başarıları ve karakterleri üzerinde kalıcı etkiler bıraktığını vurguladı.
Bu konuda ailelere çağrıda bulunan Sütçü, çocukların eğitimine yönelik seçimlerini dikkatle yapmaları gerektiğini ve bu süreçte ebeveynlerin aktif bir şekilde sorumluluk almalarının gerekliliğini söyledi.
"0-7 yaş arasındaki eğitim en temel eğitim dönemidir"
Sütçü, "Günümüzde özellikle 0-7 yaş arası eğitim dönemi için kullanılan tabir okul öncesi eğitimdir. İşin özüne bakacak olursak aslında çocuğun gerçek okulu 0-7 yaş arasında aldığı eğitim dönemidir. Bu dönemde alınan eğitim, çocuğun hayatta alabileceği en temel eğitim dönemidir. Bu dönem çocuğun kişiliğinin, karakterinin oluştuğu dönemdir. Dolayısıyla çocuğun gerçek okulu aslında bu dönemde göreceği eğitimde saklıdır." dedi.
"Çocuklarımızı göndereceğimiz eğitim kurumlarını çok iyi seçmeliyiz"
Ailelerin çocuklarını gönderecekleri eğitim kurumlarını titizlikle seçmeleri gerektiğine vurgu yapan Sütçü, "Çocuklarımızı göndereceğimiz eğitim kurumlarını özellikle çok iyi seçmeliyiz. Gerçekten çocuklarımızın her yönüyle; bilişsel, duyusal, davranışsal, ahlaki ve manevi olarak gelişimlerini sağlayacak kurumları özellikle tercih etmeliyiz. Sadece evimize, bulunduğumuz muhite yakındır diye baştan salmak veya günümüzde anne ve babaların meşguliyeti nedeniyle kreş veya anaokulları biraz kaçış olarak görülmektedir." diye konuştu.
"Çocuğun ilk öğretmeni anne ve babalardır"
Ailenin eğitimdeki kritik rolüne de dikkat çeken Sütçü, "Şunu bilmek lazım. Çocuğun öncelikli eğitimi ailede biter. Anne ve babadır çocuğun gerçek öğretmeni ve ilk öğretmeni. Ama bugün gördüğümüz kadarıyla kreş ve anaokulu eğitimi de oldukça yaygınlaşmış bir durumda. Böyle bir durumda bizim son derece seçici olmamız lazım. Çünkü çocuklarımızı gönderdiğimiz bazı anaokulları veya kreşlerde sadece oyun ve vakit geçirmekten ibaret etkinlikler yapılmaktadır." ifadelerini kullandı.
"Çocukların manevi, ahlaki açıdan da gelişimine katkıda bulunacak kurumlar seçilmeli"
Dini ve manevi eğitimin de okul öncesi dönemde verilmesi gereken temel bir unsur olduğunu belirten Sütçü, şöyle devam etti:
"Diyanet'in açtığı Kur'an kursuları veya anaokulları, kreşler ve benzeri vakıf ve derneklerin açtıkları, bu anlamda çocuklarımızın gelişimine sadece oyun ve etkinlik kapsamında değil manevi, ahlaki açıdan da gelişimine katkıda bulunacak kurumların seçilmesi gerekiyor. Çocuklar çok hassas. Özellikle o yaş grubunda zihinleri, kalpleri ne verirsen alabilecek kıvamdadır."
"Manevi eğitimlerin verildiği kurumlar tercih edilmelidir"
"Burada en temel önceliğimiz bizim çocukların Kur'an eğitimi olmalıdır" diyen Sütçü, "Bu dönemde Kur'an eğitimi almış olan çocukların artık ömürlerinin sonuna kadar Kur'an'ı Kerim ile daha bir haşir neşir, Kur'an okumasında daha bir kolaylık yaşadıklarını görüyoruz. Kur'an'ı Kerim eğitimini ileriki yaşlara bırakmak istenilen verimin alınmasına engel olmaktadır. Bu anlamda Kur'an'ı Kerim, manevi eğitimlerinin verildiği kurumların tercih edilmesi lazım." şeklinde konuştu.
"Çocuklarımızın eğitiminden öncelikli olarak bizler sorumluyuz"
Açıklamasının devamında Sütçü, son olarak şunları söyledi: "Anne ve babalar şunun bilincinde olmalılar; Bu okullar kesinlikle bir kaçış değildir. Çocuklarımızın eğitiminden birinci öncelikli olarak bizler sorumluyuz. Fırsat bulduğumuz her ortamda onların bu manadaki gelişimini desteklememiz lazım. Üstad Beziüzzaman, 'Bir insanın en evvel üstadı annesidir' diyor. Hatta 'Bir yaşında dahi annemden aldığım telkinler ruhumda çekirdek gibi açtı' diyor. Bu önceliği kesinlikle ihmal etmeden eğitim noktasında da çocuklarımızı verim alabilecekleri, fayda görebilecekleri kurumlara göndermek noktasında anne ve babaları hassas olmaya davet ediyorum." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yeşilyurt Belediyesi, ilçenin kırsal mahallelerindeki okullarda eğitim hayatını sürdüren minik öğrencilerin eğitim hayatlarına katkı sunmak amacıyla kırtasiye, kitap setleri ve satranç takımlarından oluşan destek paketlerinin dağıtımına hız verdi.
Türkiye’deki üniversitelere daha nitelikli ve fazla sayıda uluslararası öğrenci kazandırmak amacıyla 6 dilde düzenlenen Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS) 60 ülkede, 88 merkezde gerçekleştirilecek
ÖSYM, 2025 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) ve kura yöntemiyle yapılan yerleştirme sonuçlarını duyurdu. Adaylar sonuçlarına ÖSYM’nin internet sitesinden ulaşabilecek.
Öğrenciler, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturum fiyatlarının yüksek olduğunu belirterek, yetkililerin sınav ücretlerini kaldırmasını talep etti.