Hafızlık Yarışmasında bölgenin en iyileri belli oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen İlahiyat/İslami İlimler Fakülteleri Arası Hafızlık Yarışması’nın Doğu Anadolu Bölge Finali, Bingöl Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Programa Rektör yardımcıları Prof. Dr. Abdulhakim Koçin ve Prof. Dr. Abdurrahman Gül ile dekanlar, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle başlayan ve yoğun katılımla gerçekleşen programda, bölgedeki 5 üniversiteden gelen kadın yarışmacılar hafızlık alanında hünerlerini sergiledi.
Program, Dr. Öğr. Üyesi Servet Kılıç’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından, Bingöl Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdünnasır Süt ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulhakim Koçin’in açılış ve selamlama konuşmalarıyla devam etti.
Programın açılış bölümünde yarışmanın amacının Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilahiyat fakülteleri arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi, öğrencilerin hafızlıklarını korumalarına katkı sunulması ve ulusal/uluslararası düzeyde temsil yeteneklerinin artırılması olduğu vurgulandı.
Bingöl üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdünnasır Süt konuşmasında, Kur’an-ı Kerim’in hayat rehberi oluşuna, onu ezberleyip yaşayanların azmine, sabrına ve gayretine vurgu yaptı. Prof. Dr. Süt, yarışmanın bir rekabetten öte, bir sevda yolculuğunun nişanesi olduğunu belirterek Kur’an ile hemhal olan herkesin gönüllerin birincisi olduğunu söyledi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulhakim Koçin ise konuşmasında Kur’an-ı Kerim’in genç yüreklerde taşıdığı değere dikkati çekerek, yarışmanın bir rekabetten çok, iman ve azimle örülü bir yolculuk olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Koçin, katılımcıların Allah’ın kelamını ezberleyerek sadece hafız değil, aynı zamanda gönül taşıyıcısı olduklarını belirtti.
Yarışmada jüri üyeliğini, Dr. Öğr. Üyesi Bedri Kaysadu (jüri başkanı), İl Müftü Yardımcısı Bayram Öztürk, Öğr. Gör. Fatih Küçük, Arş. Gör. Abdullatif Çetin ve Kur’an Kursu Öğreticisi Nilüfer Orman yaptı. Yarışma öncesi jüri üyeleri tek tek tanıtılarak sahneye davet edildi.
Bölge finaline Van Yüzüncü Yıl, Fırat, Ağrı İbrahim Çeçen, Bingöl ve Muş Alparslan üniversitelerinden toplam 5 yarışmacı katıldı. Jüri üyelerinin verdiği puanların aritmetik ortalamasına göre yarışmanın birincisi Muş Alparslan Üniversitesi’nden Elif Kaya oldu. Kaya, yarışmada gösterdiği üstün performansıyla 10.000 TL para ödülü ve hediyelik bal kazandı. İkincilik ödülü, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden Sümeyra Batur’un olurken, kendisine 7.500 TL para ödülü ve bal takdim edildi. Bingöl Üniversitesi’nden Zehra Tesadif ise yarışmayı üçüncü sırada tamamlayarak 5.000 TL ve bal ile ödüllendirildi. Fırat Üniversitesi’nden Hatice Yıldız ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nden Kübra Keleş ise yarışmada dördüncü ve beşinci sırada yer alarak 2.000 TL ve bal ödülü almaya hak kazandılar. Program sonunda, yarışmaya katkı sağlayan tüm akademisyenlere, jüri üyelerine, katılımcılara ve destek olanlara teşekkür edilerek, toplu fotoğraf çekimiyle etkinlik son buldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okulların erken kapanmasının hukuken mümkün olmadığını belirterek, 180 iş günü kuralının geçerli olduğunu vurguladı. Ayrıca, zorunlu eğitim süresinin kısaltılmasına dair herhangi bir kararın bulunmadığını ifade etti.
Şanlıurfa’da Erdemli Gençlik Kulübü tarafından "Kutlu Doğum Haftası" kapsamında düzenlenen "Soruyu bil, kitabı kazan" etkinliği, Harran Üniversitesi'nde yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Batman Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, siyonist işgal rejiminin uzun süredir ağır saldırı ve abluka altında tuttuğu Gazze'deki çocuklara destek olmak amacıyla anlamlı bir kermes düzenledi.
Millî Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği 2025 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı, 81 ilde gerçekleştirildi. Öğrenciler, aileleriyle birlikte sınav saatinden önce okullara gelirken, heyecanları yüzlerinden okundu.