İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Yentür: Bilinçlendirme ile afet riskleri en aza indirilebilir

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, "Ülkemizdeki afetlerin ortadan kaldırılması mümkün değil ama bilinçle bunların en aza indirilmesi mümkün. Her şeyin başının eğitim olduğunu düşünerek, bakanlığımızın gönderdiği afet ve risk kartlarımızı uyguluyoruz." dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı, "13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü" münasebetiyle "Yeşil Vatan-Benim Okulum Geleceğe Çare" projesi kapsamında tüm okullarımızda afet farkındalık eğitimi, deprem tahliye tatbikatı ve yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirdi.
İstanbul'da Ataşehir Şehit Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirilen tatbikat kapsamında; uzman ekipler tarafından önce afet sırasında yapılması gerekenlere dair bilgilendirme yapıldı, ardından çalan sirenler ile öğrenciler toplanma alanında bir araya gelmeleri için tahliye edildi.
Murat Mücahit Yentür
"Bilinçlendirme ile afet riskleri en aza indirilebilir"
İstanbul'da yaklaşık 7 bin okul, 3 milyon öğrenci, 70 bin öğretmen ile gerçekleştirilen tatbikatlara ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, "Bugün 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü… Bu vesile ile Milli Eğitim Bakanlığımız 81 ilde bir farkındalık oluşturmak adına tahliye tatbikatı uygulandı. Biz de İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu sabah 3 milyon öğrencimize afet farkındalığı ile derslere başladı. Bunu çok önemli buluyoruz. Çünkü ülkemizdeki afetlerin ortadan kaldırılması mümkün değil ama bilinçle bunların en aza indirilmesi mümkün. Her şeyin başının eğitim olduğunu düşünerek, bakanlığımızın gönderdiği afet ve risk kartlarımızı uyguluyoruz. Bu kartları evde de uyguluyoruz. Afet çantasından evdeki eşyaların hazırlanmasına kadar bu farkındalığı sınıflardan evlere, sokaklardan ülkemizin her yanına yaymak istiyoruz. Bugün de çocuklarımızı daha önceden bakanlığımızın yaptığı eğitimler çerçevesinde uygun bir şekilde tahliye planımızı gerçekleştirdik." diye konuştu.
Mehmet Fatih Kurtulmuş
Afet tatbikatları devam edecek
İl Milli Eğitim İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Mehmet Fatih Kurtulmuş, "Deprem tatbikatı, Türkiye'de bakanlığımızın, 'Yeşil Vatan-Benim Okulum Geleceğe Çare' projesi kapsamında gerçekleştirilmektedir. Öğrencilerimize afetlerin farkındalığını sağlamak, ailelerinde ve okullarında doğru davranış gerçekleştirmek ve afete hazır bir toplum haline getirmek için yapılan bir çalışmadır. Geçen ay bir tatbikat yaptık, bu ay yine tekrarladık. Önümüzdeki ay sonunda yeniden tatbikat yapacağız. Ülkemiz deprem ülkesi ve ilimizde risk çok fazla. Bu nedenle doğru davranışları, doğru gelişimleri sağlamak amacıyla bu çalışmaları yürütüyoruz." şeklinde konuştu.
Verilen eğitimlerle öğrencilerle birlikte ailelerde de bilinç oluşturuluyor
İstanbul'da depreme hazırlık için yapılan çalışmalarla ilgili de bilgi veren Kurtulmuş, son olarak şu ifadeleri kullandı:
"Bakanlığımızın bütçesi çerçevesinde ve valiliğimizin desteğiyle okullarımız güçlendirildi. Bu çalışmalarla çocuklarımızın daha güvenli ve sağlam binalarda eğitim almaları amaçlandı. Bizler de daha çok eğitim boyutuna odaklandık. Eğitimin sadece okullarda ve öğrencilere değil aynı zamanda velilere ve çalışanlarımıza da iletmek gibi bir amacımız var. Bu nedenle öğrencilere verdiğimiz eğitimlerle ailelerin afet planı, afet çantası hazırlaması, toplanma alanı ve evde riskli alanların belirlenmesi, ortak bir tatbikatın planlanması ve deprem anında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı bu eğitimleri veriyoruz." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman'ın hızla gelişen ve nüfusu artan mahallelerinden biri olan Tılmıs Mahallesi, yeni bir okul binasına kavuşuyor.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in talimatıyla Türkiye'deki tüm okullarda olduğu gibi Malatya'daki okullarda da olası bir afet ve yangında öğrencilerin neler yapmaları gerektiği ile ilgili yapılan tahliye ve yangın tatbikatı başarıyla gerçekleştirildi.
Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından 9'uncusu düzenlenen "Gazze'yi okumak, insanlığı okumak" temalı kitap fuarı kapılarını açtı.