LGS'ye katılacak adaylar için mart ayı örnek soru kitapçığı yayımlandı

Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav'a yönelik olarak 2018-2019 eğitim ve öğretim yılından beri her ay örnek sorular yayımlanmaya devam ediyor.
Bu yılki ilk örnek soru paketi 2 Aralık 2020, ikinci örnek soru paketi ise 6 Ocak, üçüncü soru paketi ise 4 Şubat 2021 itibarıyla 8. sınıf öğrencilerinin istifadesine sunuldu.
Mart ayı örnek sorularında, daha önceki yayınlarda olduğu gibi Türkçe, matematik, fen bilimleri alanlarından onar, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile İngilizce alanlarından beşer soru olmak üzere toplam 45 soru yer alıyor.
Mart ayı örnek soruları ile beraber bugüne kadar 8. sınıf öğrencilerine sunulan örnek soru sayısı bin 15'e ulaştı.
Örnek sorular, 6 Haziran 2021'de gerçekleştirilecek Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav'a yönelik olarak öğrencilere destek sağlamak amacıyla her ay yayımlanmaya devam edecek.
Ünitelerin işleniş zamanına göre yıl boyunca yayımlanacak olan örnek sorulara http://odsgm.meb.gov.tr/ adresinden erişilebiliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Altun "Takdir edersiniz ki medreseden mezun olan bir insan günümüz şartlarında bir diplomaya bile sahip olamıyor. Buna rağmen insanlar çocuklarını medreseye gönderiyor. Bakın bu neyi gösteriyor? Bu, insanların medreseye karşı duruşlarının, medreseye karşı sevgi ve muhabbetlerinin ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor." diyerek, medreselerin, modern eğitime entegre edilmesinin faydalarına vurgu yaptı.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, yarın e-YÖKDİL 2025/1 İngilizce-Sosyal Bilimler, 25 Mayıs Pazar günü ise e-YÖKDİL 2025/2 İngilizce-Sağlık Bilimleri ve YDUS 1. Dönem düzenlenecek.
Uzman Psikolojik Danışman Özgür Akoğlan, YKS adaylarına “Özellikle deneme sınavı yapmayı ihmal etmeyin, sınava 1 aya kala deneme çözme aralığınızı 3 güne indirin.” tavsiyesinde bulundu.
Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) tercih işlemleri, 27 Mayıs'a kadar yapılabilecek.