Malatya Turgut Özal Üniversitesinde KAMER kuruldu

Malatya Turgut Özal Üniversitesi "Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi" (MTÜ KAMER) kurularak faaliyetlerine başladı.
Malatya Turgut Özal Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezinin kuruluşuna ilişkin yönetmelik Resmî Gazetede yayımlandı.
Üniversitenin imkanları doğrultusunda, özel ve resmi kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları, vakıflar ve mezunlar derneği gibi paydaşlarla ulusal ve uluslararası iş birlikleri gerçekleştirerek ortak projelerin geliştirilmesini ve yürütülmesini sağlayacak olan MTÜ-KAMER, Malatya Turgut Özal Üniversite öğrencilerine ve mezunlarına yönelik kariyer gelişimlerine katkı sağlayacak. Mesleki ve kişisel birikimlerin ifade edilebilmesi için gerekli olan eğitim faaliyetleri ve tanıtım toplantıları gerektiğinde Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile iş birliği yapılarak gerçekleştirilebilecek.
Üniversiteden yapılan yazılı basın açıklamasında, MTÜ-KAMER'in amaçları şu şekilde ifade edildi:
"Üniversitenin öğrencilerine ve mezunlarına, bilgi, beceri, yetenek ve istekleri doğrultusunda, Üniversitenin koşulları ölçüsünde kariyer planlama, geliştirme ve uygulama alanında danışmanlık yapmak.
Üniversitenin, öğrencilerinin kariyer tercihlerini bilinçli bir şekilde yapmalarını sağlamak amacıyla, öğrencilerin iş hayatında veya akademik hayatta yönelmek istedikleri alanların seçimi ile bu alanlarda karşılaşabilecekleri sorunların çözümlerine yönelik bilgilendirme yapmak.
Üniversitenin öğrencilerini profesyonel yaşama hazırlayarak ülkemizin insan kaynakları potansiyeline ve performansına katkıda bulunmak.
Üniversitenin ilgili birimlerinin ve tüm akademik programlarının iş birliğiyle kariyer danışmanlığı alanında araştırmalar yapmak.
Üniversitenin, öğrencilerine veya mezunlarına, mesleki yeterliliklerini artırmalarını veya alanlarındaki yeni gelişmeleri takip etmelerini sağlayacak eğitimleri, gerektiğinde MTÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile iş birliği yaparak vermek.
Üniversitenin mezunlarının kariyer gelişimleri konusunda izleme çalışmaları yapmak. Üniversitenin öğrencilerinin staj yapabilecekleri kurum ve kuruluşların sayısını artırmak ve öğrencilerin ilgili kurum ve kuruluşlarla bağlantı kurmalarını sağlamak.
Üniversitenin mezunlarının ulusal ve uluslararası alanda istihdamını sağlamaya yönelik çalışmalar yürütmek."
Basın açıklamasının sonunda Malatya Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde, 2 yıl içerisinde 11 ayrı uygulama ve araştırma merkezinin kurularak faaliyetlerine başladıklarına vurgu yapıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dikey Geçiş Sınavı’nın tüm soru ve cevapları, sınava giren adaylar için erişime açıldı.
Bu yıl gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) önemli bir başarıya imza atan Batman TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, hem akademik hem de manevi eğitimdeki istikrarlı yükselişini bir kez daha ortaya koydu.
2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre Gaziantep Nizip Fen Lisesi öğrencisi Ahmet Eren Özyurtseven, Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) Sayısal Alanında tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birincisi oldu.
2025-YKS'ye giren adaylar, cevap kağıtlarını ve sorulara verdikleri yanıtları ÖSYM'nin internet sitesinden 10 gün boyunca görüntüleyebilecek.