ÖSYM hafta sonu 4 sınav yapacak

19-20 Nisan tarihlerinde ikisi elektronik ortamda, ikisi kâğıt tabanlı olmak üzere toplam 4 sınav düzenlenecek. Sınavlara 12 bin 483 aday katılacak.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 19-20 Nisan tarihlerinde dört ayrı sınav gerçekleştirecek. Sınavlar; elektronik ve kâğıt tabanlı olmak üzere iki farklı formatta uygulanacak.
ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, 19 Nisan Cumartesi günü, Gelir İdaresi Başkanlığı Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı (2025-DGUY), 20 Nisan Pazar günü ise Gelir Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı (2025-GUY), Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2025-DUS 1. Dönem) ve Seviye Tespit Sınavı (2025-STS Diş Hekimliği 1. Dönem) gerçekleştirilecek.
DGUY ve GUY sınavları Ankara’daki elektronik sınav merkezlerinde, toplam 33 elektronik salonda yapılacak. Her iki sınav da saat 13.45'te başlayacak, adaylar 13.30'dan sonra sınav salonlarına alınmayacak. Bu sınavlarda adaylara 60 soru için 90 dakika süre verilecek.
DUS 1. Dönem sınavı ise Ankara ve İstanbul'daki 3 merkezde, STS Diş Hekimliği sınavı ise yalnızca Ankara'da uygulanacak. Bu sınavlar 20 Nisan Pazar günü saat 10.15'te başlayacak. Adayların 10.00’dan sonra sınav binalarına girişi mümkün olmayacak. STS’de adaylara 120 soru için 150 dakika süre tanınacak.
DUS ise iki oturumdan oluşacak: Temel Bilimler Testi (TBT) 40, Klinik Bilimler Testi (KBT) 80 soru olmak üzere toplam 120 soru sorulacak. Her iki test için toplam 150 dakika cevaplama süresi verilecek. Ek süre hakkı tanınan adaylar ise sınavda 30 dakika ilave süre kullanabilecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman'daki okullarda Gazze yararına düzenlenen kermeslerde öğrenciler, yaşanan zulme dikkat çekerek yardımların sürekli olması gerektiğini vurguladı. Kermeste toplanan gelir, Gazzeli çocuklara ulaştırılacak.
ÖNDER Gaziantep Şube Başkanı Dr. Yemliha Aksoy, modern çağın manevi boşluğuna dikkat çekerek, değerlere dayalı eğitimin önemine vurgu yaptı. İmam hatip okullarının bu alandaki rolüne işaret eden Aksu, toplumun yeniden kendi köklerine yönelmesi gerektiğini belirtti.
Artuklu Üniversitesi Rehber Gençlik Topluluğu, "Dijital Çağda Aile Olmak" başlığıyla Mardin'deki okullarda konferanslar vererek öğrencilerin aile konusunda bilinçlenmelerini sağlıyor.
Millî Eğitim Bakanlığınca, kadrolu öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemlerine ilişkin duyuru yayımlandı. Bu yıl yapılan atamalarda ilk kez sıra kaydı alınacak.