Üniversite yolunda öğrencilerin YKS heyecanı

Bu yıl uygulanan YKS'nin ilk oturumu bütün Türkiye'de olduğu gibi Mardin'in Midyat ilçesinde büyük bir heyecanla gerçekleşti.
Bu yıl ilk defa uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) maratonu, bütün Türkiye'de olduğu gibi Mardin'in Midyat ilçesinde de heyecanla başladı. Midyat ilçe geneli 25 merkezde yapılan sınavda binlerce öğrenci ter döktü.
Sınav öncesi Midyat'ta bütün hazırlıklar tamamlandı. Bir gün önceden çevre il ve ilçelerden gelen öğrencilerin iki gün konaklamaları için Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve bazı sivil toplum kuruluşları seferber oldu. İki gün sürecek sınav için gelen öğrencilere yurt ve pansiyon gibi kalabilecekleri yerler tahsis edildi.
Sınavın yapılacağı okul önlerinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Okul çevrelerinde gürültüye neden olabilecek korna, klakson çalınmaması ve motosikletlerin kullanılmaması konusunda araç sürücüleri uyarıldı.
Adaylar, sınava girecekleri okulların önlerine saatler öncesinden geldiler. Kimi adaylar aileleriyle birlikte gelirken, kimileri ise yakın arkadaşlarıyla gelmeyi tercih etti. Saat 09.30'dan itibaren adaylar, dedektörle üst aramasından geçirilerek sınav salonlarına alındılar. Adaylar, salon görevlilerinin yardımıyla sınava girecekleri sınıflara geçtiler. Saat 10.00'dan itibaren sınavların yapılacağı okulların kapıları kapatıldı.
Adaylar, sınav nedeniyle içeride ter dökerken, onları okul bahçelerinde bekleyen aileleri ise Kur'an-ı Kerim okudular. Kimi aileler, sınav bitene kadar çocuklarının başarısı için dışarıda Yasin-i Şerif okuyup, dua ettiler.
Şırnak, Cizre, İdil, Kızıltepe, Ceylanpınar, Şanlıurfa gibi birçok il ve ilçeden Midyat'ta sınava girmek için gelen öğrenci ve velileri, bu durumdan şikâyetçi olduklarını belirttiler. Bir gün önceden gelmek zorunda kaldıklarını ve zorluklar çektiklerini ifade ederek, bu durumun düzletilmesi çağrısında bulundular.
Sınav çıkışı duygularını paylaşan öğrenciler, sınavın kısmen zor olduğunu, süre konusunda sıkıntı yaşadıklarını ifade ettiler.
YKS maratonu yarın yapılacak ikinci oturumla sona erecek. (Süleyman Tunç - İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Umut Kervanı Aksaray Derneği, yeni eğitim-öğretim yılında ihtiyaç sahibi, 35 öğrenciye kırtasiye ve giyim yardımı yaptı.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 28 Eylül 2025 tarihinde gerçekleştirilecek olan Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı (2025-HMGS/2) ile İdari Yargı Ön Sınavı (2025-İYÖS) için sınav giriş belgelerini adayların erişimine sundu.
Konya Büyükşehir Belediyesi, üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilere otobüs ve tramvaylarda 10 gün süreyle ücretsiz ulaşım hakkı tanıyor. Uygulama, öğrenci dostu şehir vizyonunun bir parçası olarak dikkat çekiyor.
Batman'ın Cudi Mahallesi'nde deprem riski taşıyan Vali Zeki Şanal Ortaokulu yıkılarak yerine 24 derslikli modern bir ortaokul inşa edilecek.