YKS tercihlerinde son gün

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihleri bugün sona erecek.
8-9 Haziran'da gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih dönemi devam ediyor.
Tercih işlemleri, bugün 23.59’da sona erecek.
Adaylar tercihlerini, ÖSYM tarafından belirlenen tarihler arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacak.
Tercih işlemi, AİS ekranındaki uyarılara göre sonlandırılacak. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak.
YKS tercihlerinde adaylar, en fazla 24 tercihte bulunabilecek.
YKS tercih sonuçlarının, 2 hafta içinde erişime açılması bekleniyor.
19 Ağustos'ta başlayacak üniversite kayıtlarından önce sonuçların ilan edileceği tahmin ediliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
23 Nisan Dünya Kitap Günü dolayısıyla konuşan yazarlar Halit Ertuğrul ve İbrahim Halil Temel, dijital dünyanın çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek, okuma alışkanlığının ancak ebeveyn ve öğretmenlerin birlikte vereceği emekle kazandırılabileceğini vurguladı.
Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı köylerde taşımalı eğitimle ilçe merkezindeki okullara giden öğrenciler, yetersiz denetim ve kontrol eksikliği nedeniyle mağdur ediliyor.
Batman'da "Gazze’den Cihana Müslüman Kadının Direnişi" konulu programda, Filistin’deki kadın direnişçiler üzerinden Müslüman kadının mücadeledeki yeri ve önemi vurgulandı. Akademisyenler, direnişin omurgasının kadınlar olduğuna dikkat çekti.
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025 yılı için yapılacak 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması kapsamında başvuru sürecini bugün itibarıyla başlattı. Öğretmen adayları başvurularını 5 Mayıs'a kadar e-Devlet üzerinden veya MEB’in resmî internet sitesi aracılığıyla gerçekleştirebilecek.