HAMAS, geçişlerin açılıp Gazze kuşatmasının kaldırılması için dünyaya çağrıda bulundu
HAMAS Hareketi, Arap ve İslam ülkelerinin hükümetlerini ve halklarını, ayrıca dünyanın özgür halklarını; Gazze halkına uygulanan kuşatmayı kırmak, sınır kapılarını açmak için her türlü yolla harekete geçmeye çağırdı.
HAMAS, yaptığı açıklamada, işgalci Siyonist ordusu tarafından geçiş kapılarının tamamen ve kapsamlı şekilde kapatılmasının üzerinden 50 gün geçtiğini belirtti..
Hareket, Gazze Şeridi’nin benzeri görülmemiş bir insani felaketle karşı karşıya kaldığını, temel yaşam malzemeleri olan gıda, su, yakıt ve ilaçta ciddi bir eksiklik yaşandığını, çocuklar için gerekli aşıların dahi girişine izin verilmediğini ifade etti.
Açıklamada, bu durumun halkı açlığa ve her geçen gün daha da kötüleşen bir sağlık felaketine sürüklediği, sivil yerleşim alanlarında, barınma merkezlerinde ve çadırlarda her gün yaşanan vahşi katliamlarla birlikte, hastanelerin ve sivil altyapının sistematik olarak yok edildiği vurgulandı.
HAMAS, iki milyondan fazla insanın maruz kaldığı bu ağır kuşatmanın ve aç bırakmanın bir savaş suçu olduğunu, tüm uluslararası ve insani sözleşmelerin ihlali anlamına geldiğini ve işgalci liderler tarafından kasıtlı olarak işlendiğini belirtti. Bu kuşatmanın devam etmesini ise uluslararası sistemin ve kurumlarının siyasi, ahlaki ve insani bir başarısızlığı olarak niteledi.
Hareket, uluslararası toplumu, Birleşmiş Milletler’i ve ilgili tüm tarafları sorumluluklarını üstlenmeye ve savaş suçlusu Netanyahu ile faşist hükümetine baskı yaparak geçiş kapılarını açmaya, Gazze Şeridi’ne acilen gerekli yaşam malzemelerini sokmaya çağırdı.
Aynı zamanda Arap ve İslam hükümetlerine ve halklarına, dünyanın özgür halklarına da çağrıda bulunan HAMAS,”Gazze'deki halkımıza yönelik ablukayı kırmak, geçiş noktalarını açmak, Gazze Şeridi'ndeki kardeşlerimizi kurtarmak, topraklarındaki kararlılıklarını desteklemek ve faşist işgalin tüm bölgeyi hedef alan oyunlarına karşı koymak için her türlü yolu deneyin.” diye seslendi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgal ordusunun Gazze Şeridi'nde düzenlediği saldırılarda şehit sayısı son 24 saatte, 2 artarak 70 bin 667'ye yükseldi.
Sudan, on binlerce insanın hayatına mal olan çatışmaların devam ettiği bir ortamda, Uluslararası Kurtarma Komitesi (IRC) tarafından yayımlanan küresel insani kriz izleme listesinin yeniden başında yer aldı.
Hindistan'ın kuzeyindeki Uttar Pradesh eyaletinde yedi otobüs ve üç otomobilin karıştığı zincirleme trafik kazasında 15 kişi hayatını kaybetti, 48 kişi yaralandı.
İşgal rejimi, bugün sabaha karşı Batı Şeria’nın farklı bölgelerinde çok sayıda baskın düzenledi. Aralarında biri kız çocuğu ve serbest bırakılmış eski esirlerin de bulunduğu çok sayıda kişiyi alıkoydu.