Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi

YÖK tarafından “Dijitalleşen YÖK” mottosuyla başlatılan Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi toplantısı, Muş'ta yapıldı.
YÖK tarafından “Dijitalleşen YÖK” mottosuyla başlatılan 'Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi' kapsamında seçilen sekiz yeni üniversitenin proje protokollerinin de imzalandığı 'Türkiye’nin Fırsat Penceresi: Türk Yükseköğretimi' adlı toplantı Muş’ta gerçekleştirildi.
YÖK Başkanlığınca, Muş Alparslan Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, YÖK Başkan Danışmanı Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, bölge üniversite rektörleri ile yeni seçilen sekiz üniversite rektörü katıldı.
Toplantıda, YÖK’ün ülkedeki genç nüfusun eğitiminde yeni hedef olarak belirlediği “dijital dönüşüm ve okuryazarlık” konuları ile YÖK’ün geleceğin meslekleri alanında yaptığı çalışmalar ve açılan yeni lisans / lisansüstü programları ve üniversitelerin bölgesel kalkınmadaki rolleri üzerinde duruldu.
Toplantıya ev sahipliği yapan Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından YÖK Başkanı Yekta Saraç bir konuşma yaptı. Ardından Saraç’a 27 rektörün imzasını taşıyan bir teşekkür beratı hediye edildi.
Yükseköğretimin dönüşümü ve geleceği hakkında önemli bilgi paylaşımlarının yapıldığı toplantıda, seçilen pilot üniversitelerin şehirler ve bölgeler için arz ettiği öneme değinildi. Seçilen ilk sekiz pilot üniversite ise şu şekilde: Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Munzur Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Siirt Üniversitesi ve Şırnak Üniversitesi.
YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesine ilişkin yaptığı bilgilendirme konuşmasının ardından proje kapsamında yeni seçilen sekiz üniversite ile yapılacak protokol imza törenine geçildi. Ardından, YÖK Başkanı Saraç, üniversitenin akademik personeliyle eğitim öğretimin sorunlarına ilişkin sorular ve önerilerin konuşulduğu bir soru cevap etkinliği gerçekleştirdi.
Toplantı sonrasında Saraç başkanlığında toplantıya katılan bütün üniversite rektörlerinin katılımıyla “Bölge Üniversiteleri Rektörleri Toplantısı” gerçekleştirildi.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından, yarın Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2025-YDS/İngilizce), pazar günü ise Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2025-ALES/2) gerçekleştirilecek.
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) bütçe süreçlerini dijital platformlarla hızlandırıyor, yapay zekâ destekli projelerle kamu kaynaklarını daha verimli ve veriye dayalı şekilde yönetiyor. Bu kapsamda yürütülen çalışmalar, kamu kaynaklarının tasarruflu kullanımını hedefliyor.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, 2025 Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı kapsamında gerçekleştirilecek 2025 Akademi Giriş Sınavı (AGS) ve 2025 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) oturumlarına başvuran adayların sınava giriş belgeleri erişime açıldı.
Bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturmak ve toplumsal bilinç düzeyini artırmak amacıyla hazırlanan "Güçlenmek: Bağımlılıktan Esenliğe" bülteni yayımlandı. Bülten bağımlılığın bireyler üzerindeki etkilerini, önleyici müdahale programlarına ilişkin bilgileri ve toplumsal yansımalarını içeriyor.