Bakan Yumaklı: Zirai dondan etkilenen üreticilere 6,5 milyar TL destek
 
                         
                        Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, zirai dondan zarar gören üreticilere destek ödemelerinin sürdüğünü açıkladı. Tarım sigortası olmayan ve ÇKS’ye kayıtlı üreticilere 6 milyar 495 milyon TL daha aktarılacak.
Yumaklı, zirai don nedeniyle üretim kaybı yaşayan çiftçilere yönelik desteklerin devam ettiğini duyurdu.
Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Zirai dondan etkilenen üreticilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Tarım sigortası bulunmayan, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı üreticilerimize önceki ödemelerin devamı olarak 6 milyar 495 milyon TL daha aktarıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yumaklı, “Bu destekle birlikte üreticilerimize toplamda 20 milyar 423 milyon zirai don destek ödemesi gerçekleştirdik. Zirai don kapsamındaki destek ödemelerine devam edeceğiz.” mesajını verdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), öncülüğünde Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün (TİGEM) 2025 yılı istihsali ürünlerin satışına yönelik buğday ve mercimek ihaleleri, GTB Hububat-Bakliyat Satış Salonunda açık artırma usulüyle gerçekleştirildi.
TCMB, Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetinde, enflasyon düşüş hızında yavaşlama yaşandığını açıkladı. Gıda fiyatlarındaki olumsuz seyrin sürdüğünü belirten Merkez Bankası, sıkı para politikasının devam edeceğini vurguladı.
Kurak geçen 2025 yılında çiftçiler tarlalarından mahsul alamadı. Ekim ayının sonlarına gelinmesine rağmen birçok çiftçinin tarlaları boş kaldı. Çiftçiler, arazilerin boş kalmaması için devletten destek beklediklerini ifade ettiler.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmede Malatya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, birinci sınıf tarımsal amaçlı örgüt ilan edildi. Başkan Ergül Günaydın, bu başarının üreticilere ek destekler ve yeni projeler getireceğini söyledi.