Bölgesel gelir dağılımı verileri açıklandı

Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2013 yılı sonuçlarına göre, bölgelerin önemli bir bölümünde gelir dağılımı eşitsizlik göstergesi GİNİ katsayısında 2012 yılı sonuçlarına göre düşüş yaşandı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bölgesel gelir dağılımı verilerini açıkladı. Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2013 yılı sonuçlarına göre, bölgelerin önemli bir bölümünde gelir dağılımı eşitsizlik göstergesi GİNİ katsayısında 2012 yılı sonuçlarına göre düşüş gözlendi.
Araştırma sonuçlarına göre, İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması Düzey 1'e göre, on iki bölgenin yedisinde GİNİ katsayısında azalma görülürken, beş bölgede bir önceki yıla göre artış gözlendi.
Bölgeler itibariyle en önemli düşüş, Doğu Marmara Bölgesinde, en önemli artış ise Batı Anadolu Bölgesinde gerçekleşti.
Bölgesel gelir dağılımında gözlenen iyileşme, aynı zamanda en yüksek gelir ile en düşük gelirliler arasındaki farkın azalması ile de kendini gösterdi. En zengin kesimin gelirinin en yoksul kesimin gelirine oranı olarak hesaplanan P80/P20 katsayısı bölgelerin önemli bir bölümünde düşerken, İstanbul, Batı Anadolu ve Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde ise bir önceki yıla göre arttı.
Ortalama gelir artışında Doğu Karadeniz Bölgesi önde
Araştırmanın sonuçlarına göre; bir önceki yıla göre eşdeğer ortalama hanehalkı gelirindeki en yüksek artış yüzde 18,9 ile Doğu Karadeniz Bölgesinde gerçekleşirken, bunu yüzde 17,9 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi izledi.
Bir önceki yıla göre gelir artışının en düşük olduğu bölge yüzde 3,6 ile Orta Anadolu Bölgesi iken, gelir artışının en düşük olduğu ikinci bölge yüzde 9,3 ile Ege Bölgesi oldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın, Fıstık Entegre Mücadelesi kapsamında Binatlı köyünde fıstık bahçelerinde saha kontrolleri gerçekleştirdi.
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, 2025 yılının "Aile Yılı" ilan edilmesi dolayısıyla evlenecek gençlere yönelik önemli bir destek anlaşmasını kamuoyuyla paylaştı.
Adana’da Şubat ayında yaşanan zirai dona rağmen turfanda patatesin hasadı 25 günlük gecikmeyle başladı.
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Silivri merkezli deprem sonrası "Ticari yapılarda, devletimizin desteğiyle risk tespiti ve modern teknolojileri kullanarak yapı güçlendirme çalışmalarını bir an evvel yapmalıyız." dedi.