Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği 1'inci sınıf üretici örgütü oldu
Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 2025 yılında da 1'inci sınıf üretici örgütü olmaya hak kazandı.
Hayvancılık desteklemeleri açısından büyük önem taşıyan yetiştirici birliklerinin 2025 yılı derecelendirme sonuçları 27 Ekim 2025 tarihinde açıklandı.
Yapılan başvuru ve değerlendirmeler sonucunda Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 1'inci sınıf üretici örgütü unvanını korudu.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2024 yılında başlatılan üretici örgütleri ve kooperatiflerin derecelendirme uygulaması kapsamında, Türkiye genelinde yaklaşık 13 bin üretici örgütü ve kooperatif arasından 141 kuruluş bu yıl 1'inci sınıf üretici örgütü kapsamına girdi. Gaziantep'te ise bu unvanı alan tek kurum yine Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği oldu.
Birliğin elde ettiği bu başarıyla birlikte üreticiler, kuzu ve oğlak desteği kapsamında mevcut desteklere ilaveten hayvan başına 60 TL ek destek almaya hak kazandı. Gaziantep'te 150 ila 200 bin kuzu ve oğlağın destekleme kapsamına girmesiyle üreticilere 9 ila 12 milyon lira arasında ek katkı sağlanacağı bildirildi.
Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"Birliğimizin üst üste iki yıl 11'inci sınıf üretici örgütü seçilmesi, üreticilerimizin ve ekip arkadaşlarımızın özverili çalışmalarının bir sonucudur. Bu başarı, ilimize ve hayvancılık sektörümüze önemli katkılar sağlayacaktır. Emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma, yönetim kurulumuza ve üyelerimize teşekkür ediyor, bu başarının Gaziantep’imize hayırlı olmasını diliyorum." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’de kredi kartı kullanma oranı ve vatandaşlar üzerindeki ekonomik etkisine dikkat çeken İktisatçı İbrahim Özçelik, "Vatandaş yüksek enflasyon ve yetersiz gelir artışından dolayı kredi ve kredi kartına başvurarak faize düşmekte ve borç sarmalına sürüklenmektedir." dedi.
Bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle üzüm üretiminde büyük düşüş yaşandı. Üzümün az olması, doğal pekmez fiyatlarını iki katına çıkardı. Esnaf hem üreticinin hem de vatandaşın zor durumda olduğunu belirtti.
Son haftalarda rekor üstüne rekor kıran altın fiyatları hem yatırımcıyı hem de esnafı endişelendirdi. Kuyumcular, sert dalgalanmaların öngörülemez hale geldiğini belirtirken, kısa vadeli al-sat yapanları uyardı.