Gaziantep'te Coronavirusten dolayı günde 2 gazete basılacak

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, Coronavirus salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında, kentte resmi ilan alan 14 gazetenin ortak aldığı karar ile her gün 2 gazetenin çıkacağını duyurdu.
Coronavirus salgınına karşı yerel basında da tedbirler alındı. Alınan tedbirlere ilişkin yazılı açıklamada bulunan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, Basın İlan Kurumu’nun 23 Mart 2020 tarihinde aldığı karar gereği kent merkezinde yayın yapan 14 gazetenin halkı bilgilendirme görevini bir süreliğine 2 gazetenin üstleneceğini, diğer 12 gazetenin ise dilerse basılı yayın yapmadan dijital ortamda yayınlarını devam ettirebileceklerini söyledi.
Ay, “Tüm dünyayı olumsuz olarak etkisi altına alan yeni tip Coronavirus salgını maalesef ülkemizde de can kayıplarına yol açmaktadır. Vaka sayısını azaltmaya yönelik her türlü tedbirin alındığı ülkemizde, ‘Evdekal Türkiye’ sloganından hareketle bizlerde bir taraftan evlerimizde kalmaya,diğer taraftan da okuyucularımıza karşı sorumluluklarımızı yerine getirmenin mücadelesini vermekteyiz.” dedi.
Kentte Basın İlan Kurumu’na tabi olmadan günlük yayın yapan gazetelerinde olduğunu belirten Ay, şunları söyledi:
“Bu gazetelerimizde dijital ortama geçerek yayın faaliyetlerini kesintisiz devam ettirdiklerinin de bilinmesini istiyorum. Yerel basın tarihinde belkide ilk kez böyle bir uygulama yaşanmakta ancak içinde bulunduğumuz olağanüstü durumun örnekleri de yok denecek kadar azdır. Durum böyle olunca hem halkımızı bilgi kaynaklarından mahrum etmeme hem de çalışanlarımızın sağlığını riske atmamak adına böyle bir karar almanın zorunlu olduğu ortaya çıkmaktadır.” (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Diyarbakır ve çevresinde kira fiyatları fahiş seviyelere ulaştı. Kiracılar kadar bazı ev sahipleri de durumdan rahatsız. Vatandaşlar çözüm için devletten adım bekliyor.
Öz Sağlık İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Mustafa Türkoğlu, "KÇP’de gecikmenin yaşandığı her gün bizim onurumuzu kırıyor, insan gibi yaşama arzumuzu yok ediyor, refaha dair özlemimizi baltalıyor." dedi.
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Bursa’da esnafın yaşadığı ekonomik zorluklara dikkat çekerek, artan enflasyon ve uygulanan sıkı para politikalarının ticareti olumsuz etkilediğin belirterek, kira, elektrik, doğalgaz ve akaryakıt gibi temel giderlerdeki yükselişin esnafı iş yapamaz hale getirdiğini, esnafa bir defaya mahsus olmak üzere borç yapılandırması çağrısı yaptı.
Batman'da iş yeri kiralarına yapılan fahiş artışlar esnafı zor durumda bırakıyor. Kimi esnaf iş yerini kapatmak zorunda kalırken, kimi de yeni yer arayışına girdi. Esnaf, devletin kira artışlarına müdahale ederek kalıcı çözüm bulmasını istiyor.