İstanbul'da salgın döneminde bakkalların sayısı yüzde 20 arttı
İstanbul Bakkallar Odası (İSTBAKO) Başkanı İsmail Keskin, yeni tip Coronavirus (Covid-19) döneminde bakkal sayısının artışa geçtiğini belirtti.
Yürüme mesafesinde olan ve günlük ihtiyaçları makul fiyata, kredi kartı ya da nakit para olmadığında veresiye imkanı sunan bakkallara ilgili artıyor. İSTBAKO Başkanı Keskin, İstanbul'da 20 binin üzerinde bakkal olduğunu söyleyerek salgın döneminde üye sayısının son yıllarda katlandığını ifade etti.
Daha çok ekmek, tütün mamulleri, yoğurt, süt, yumurta, çay, şeker gibi günlük ihtiyaçlara yönelik ürünlerin satıldığı bakkallara rağbet olduğunu belirten Keskin, "İstanbul'da yaklaşık 20 binin üzerinde bakkalımız var. Pandemi döneminde birçok iş yerleri kapandı ama pandemiden önce de bakkal sayısında bir artış vardı. Pandemi döneminin ilk yılında bakkalların biraz hareketli olmasından dolayı sayımız biraz daha arttı. Oranlarsak eğer, pandemi döneminden itibaren bakkal sayısında yüzde 20 artış oldu." dedi.
"İnsanlar iş bulmakta zorlanıyorsa eğer onlar için tek çıkar yol bakkal açmak oluyor." diyen Keskin, "Mahallede küçük göz bir dükkan ile cüzi bir para ve kişinin sağlığı da yerindeyse bakkal açabiliyorsunuz. Bakkalların sayılarının artmasındaki etken günlük ihtiyaçlarını karşılamak için de kolay kurdukları sistem olabiliyor. Dolayısıyla bu sahada sayıları arttırıyor. Şu an üyelerimizin sayısı 7 bin 500 bu sayı 4 sene önce 5 bin 500 olarak kayıtlara geçti." ifadelerini kullandı.
Bakkalcılığın yılın mesleği seçilmesi gerektiğini belirten Keskin, nedeninin ise sayıları en hızlı artan meslek dalı olduğuna dikkat çekti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İzmir’de yaz sezonunun sona yaklaşmasıyla birlikte konfeksiyon sektöründe kışlık ürün hazırlıkları başladı. Giyim esnafı Gökhan Şen, bu yıl piyasada nakit sıkıntısının hissedildiğini belirterek yaz sezonunda bekledikleri verimi alamadıklarını belirtti.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kırklareli’nde düzenlenen toplu açılış ve temel atma törenlerinde savunma sanayisinde yerlilik oranının yüzde 80’i aştığını ve küresel İHA pazarının üçte ikisinin Türkiye’nin elinde olduğunu açıkladı.
Sumak hasadının başladığı bölgede üreticiler, olgunlaşan ürünleri toplamak için tarlalarda yoğun mesai yürütüyor. Toplanan sumak kurutulup öğütülerek sofralık olarak değerlendirilirken, üreticiler ürünün işlenerek farklı şekillerde pazarlanmasına yönelik çalışmalar da yürütüyor.
Giyim sektöründe faaliyet gösteren esnaf, geride kalan yaz sezonunda satışların önceki yıllara göre düştüğünü belirterek, vatandaşların azalan alım gücünün sektörü olumsuz etkilediğini ifade etti. Esnaf, sonbahar ve kış sezonunun daha hareketli geçmesini umut ediyor.