MBB Başkanı Er, zirai donun etkisini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aktardı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, geçtiğimiz günlerde Malatya genelinde etkili olan ve özellikle tarımsal üretimi olumsuz etkileyen zirai don olayının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi.
Malatya'da yaşanan zirai don, başta kayısı olmak üzere birçok tarım ürününde ciddi zarar meydana getirdi.
Kayısının başkenti olarak bilinen Malatya'da çiftçilerin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi ve gerekli destek mekanizmalarının devreye alınması adına yapılan istişarelerin ve saha incelemelerinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Er, konuyu doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aktardı.
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Er, "Kıymetli hemşehrilerim, Malatya'mızı derinden etkileyen zirai don sonrası yaptığımız istişareler ve saha incelemelerinin ardından bugün Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirdim. Gerek İstanbul'da gerekse de İstanbul'dan Ankara'ya gelirken uçakta Sayın Cumhurbaşkanımıza zirai donun etkilerini detaylıca arz ettim. İlgi ve destekleri için hemşehrilerimiz adına Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İlkbahar'da özellikle doğu ve güneydoğu bölgelerinde görülen kar yağışı ve soğuk havalar beraberinde zirai ürünlerin olumsuz etkilenmesine neden olmuştu. Zirai don olayında Gaziantepli çiftçiler ciddi anlamda etkilenmedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, artan ticaret kısıtlamalarının küresel büyümeyi tehdit ettiğini belirterek, Türkiye'nin benzer ekonomilere kıyasla daha dirençli bir pozisyonda olduğunu söyledi.
Batman'da havaların ısınması ve baharın yüzünü göstermesiyle birlikte arı üreticileri kovan bakım çalışmalarına başladı.
Mart ayında trafiğe kaydı yapılan taşıtların yüzde 48,5'ini otomobil, yüzde 36,1'ini motosiklet, yüzde 9,7'sini kamyonet, yüzde 2,5'ini traktör, yüzde 1,9'unu kamyon, yüzde 0,8'ini minibüs, yüzde 0,4'ünü otobüs ve yüzde 0,1'ini özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.